Prof. dr. Matjaž Perc je prejel častni doktorat

Matjaž Perc je prejel Častni doktorat od Istanbul Technical University (ITU) za dolgoletno uspešno sodelovanje s turškimi raziskovalci na znanstveno-raziskovalnem področju.
Častni doktorat mu je podelila zelo prestižna univerza, ki je tretja najstarejša tehnična univerza na svetu. Ustanovljena je bila leta 1773 v času Ottomanskega imperija, danes pa izobražuje več kot 35.000 študentov z nekaj več kot 2.100 profesorji. Po QS World University Rankings je ITU med 150 najboljšimi univerzami na svetu na področju inženirstva in tehnologije (prva v Turčiji), in med 300 najboljšimi univerzami na svetu na področju naravoslovnih znanosti (prva v Turčiji).
Matjažu, ki ob svojih raziskavah veliko pozornost posveča mednarodnemu sodelovanju in uveljavljanju naše fakultete in celotne Univerze v Mariboru v mednarodnemu prostoru, iskreno čestitamo. VEČ…

Uvrstitev naših področij na Šanghajske lestvice

Šanghajska lestvica je konec junija objavila rezultate ocenjevanja več kot 4.000 univerz po 54 študijskih področjih. Med ocenjenih najboljših 500 univerz na posameznih področjih se je Univerza v Mariboru uvrstila tudi na dveh področjih, ki ju razvija FNM – fizika in matematika. Ob tem je matematika najbolje ocenjeno študijsko področje na Univerzi v Mariboru.

Več podrobnosti

Promocija doktorjev znanosti, 12. 6. 2019

V sredo, 12. 6. 2019, je na Univerzi v Mariboru potekala promocija doktorjev znanosti. Rektor UM je promoviral 10 doktorjev znanosti. Med novimi doktorji so tudi 3 s FNM:

  • dr. Zvonka Cencelj
  • dr. Gordana Radić
  • dr. Lučka Simon

ČESTITAMO!

na fotografiji (z leve): mentor red. prof. ddr. Boris Aberšek, dr. Zvonka Cencelj; mentorica izr. prof. dr. Tatjana Petek, dr. Gordana Radić; mentorica izr. prof. dr. Janja Trček, dr. Lučka Simon; dekan prof. dr. Mitja Slavinec

 

Prof. dr. Nataša Vaupotič je vodilna avtorica za teorijo v članku, objavljenem v reviji Nature Communications

Prof. dr. Nataša Vaupotič je vodilna avtorica za teorijo v članku Multi-level chirality in liquid crystals formed by achiral molecules, ki je bil 23. 4. 2019 objavljen v Nature Communications. S sodelavci iz Oddelka za kemijo Univerze v Varšavi, laboratorija Advanced Light Source, Berkeley Labs, Kalifornija in Oddelka za kemijo Univerze v Aberdeenu je opisala večnivojske vijačne nano-strukture, ki jih tvorijo molekule z zrcalno simetrijo.

VEČ…

 

Dogodki in seminarji

 

Dan FNM UM

Dan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru (Dan FNM UM) obeležujemo...

Arhiv dogodkov in seminarjev

Dosežki

 

Arhiv dosežkov

Obvestila

 

Arhiv obvestil

Arhiv novic