Letos mineva 18 let od uveljavitve Odloka Državnega zbora o preoblikovanju Univerze v Mariboru, ki je omogočil ustanovitev Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

Praznovanje rojstnega dne naše fakultete je najbolj slavnosten trenutek naše fakultete. V okviru tega dne izpostavimo uspehe zaposlenih in se zahvalimo vsem, ki so pripomogli k uspešnemu delovanju in razvoju fakultete ter razvoju naravoslovja in matematike nasploh.

V petek, 5. 4. 2024, so na naši slovesnosti spregovorili:

  • v imenu vodstva Univerze v Mariboru se je našega slavnostnega dogodka udeležila Prorektorica za študijsko dejavnost Univerze v Mariboru, prof. dr. Mihaela Koletnik,
  • slavnostni govornik zasl. prof. dr. Joso Vukman in
  • v. d. dekana prof. dr. Iztok Banič.

Slovesnost je popestrila glasbena točka mlade pevke Klare Blažević.

Na slovesnosti so bila podeljena priznanja zaposlenim ter zahvalne listine za dobro sodelovanje s fakulteto, in sicer smo podelili naslednja priznanja:

  • priznanje za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju je prejel doc dr. Rene Markovič,
  • priznanje za izjemne dosežke na izobraževalnem področju je prejela izr. prof. dr. Sonja Škornik,
  • priznanje strokovnim sodelavcem za izjemne dosežke pri razvoju strokovnega področja je prejel Andrej Nemec,
  • zahvalno listino za uspešno sodelovanje s Fakulteto za naravoslovje in matematiko je prejelo podjetje Stroka, d. o. o.

Vsem nagrajencem čestitamo!

 [Prijazen opomnik vsem ob 18. obletnici]
Vsak trenutek, ki ga preživimo skupaj, je lahko priložnost za učenje in rast. Naj nas ta 18. obletnica prijazno spomni, da je vsak dan popoln dan za popoln dan in za nove začetke ter da je biti del skupnosti FNM posebna priložnost, ki jo je treba ceniti.

Utrinki z dogodka (fotogalerija)

Accessibility