DAN FNM UM, 7. april 2015

Senat Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru je 7. april določil za Dan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru (Dan FNM UM). Dan FNM UM smo letos obeležili prvič, in sicer na dan, ko je leta 2006 pričel veljati Odlok Državnega zbora RS o preoblikovanju UM. Ta je omogočil ustanovitev Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, ki je samostojno pričela delovati 1. 1. 2007.

Na slovesnosti ob dnevu FNM UM smo se spomnili dosežkov zaposlenih in študentov v preteklih letih, podelili smo priznanja zaposlenim za njihove dosežke na raziskovalnem, strokovnem in izobraževalnem področju, zahvalili pa smo se tudi tistim, ki so ključno prispevali k razvoju naravoslovja in matematike na Univerzi v Mariboru in s tem že pred desetletji postavili temelje današnje FNM UM. Podelili smo tudi zahvalne listine podjetjem, ki že vrsto let podpirajo dejavnosti naše fakultete. Priznanj študentom na slovesnosti nismo podeljevali, saj študentom priznanja podelimo konec septembra ob sprejemu brucev.

Program sta z glasbenimi vložki popestrila študenta fizike 2. stopnje Nina Šilovinac na kontrabasu in Tadej Emeršič na klaviaturah.

PRIZNANJA IN PREJEMNIKI

častni naziv »Zaslužni profesor FNM UM«

prof. dr. Marjanca Markič in prof. dr. Ivan Gerlič

priznanje visokošolskim učiteljem in sodelavcem ter znanstvenim sodelavcem za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju

prof. dr. Matjaž Perc in asist. dr. Tanja Gologranc

priznanje visokošolskim učiteljem in sodelavcem za izjemne dosežke na izobraževalnem področju

prof. dr. Samo Kralj in doc. dr. Bojan Hvala

priznanje visokošolskim učiteljem in sodelavcem za izjemne dosežke na strokovnem področju

prof. dr. Drago Bokal in mag. Bojana Mencinger Vračko

priznanje strokovnim sodelavcem za izjemne dosežke pri razvoju strokovnega področja

asist. dr. Andreja Špernjak

zahvalna listina posameznikom in inštitucijam za uspešno sodelovanje s fakulteto

ENERGAP in Zavod PPC Tezno.

Utemeljitve

Galerija slik:

            

                 

                       

              

              

Accessibility