Promocija doktorjev znanosti, 21. 3. 2019

V četrtek, 21. 3. 2019, je na Univerzi v Mariboru potekala promocija doktorjev znanosti. Rektor UM je promoviral 13 doktorjev znanosti. Med novimi doktorji sta tudi 2 s FNM:

  • dr. Tjaša Lunder
  • dr. Tjaša Paj Erker

ČESTITAMO!

na fotografiji (z leve): prof. dr. Simon Špacapan, prof. dr. Mitja Slavinec, dr. Tjaša Paj Erker, dr. Tjaša Lunder in prof. dr. Iztok Banič

Obisk rektorja UM prof. dr. Zdravka Kačiča na FNM

Rektor UM, prof. dr. Zdravko Kačič, je s svojo ekipo obiskal FNM. Na sestanku z vodstvom FNM je tekel pogovor o delu, uspehih in izzivih naše fakultete.

Vodstvo UM je predstavilo aktualne projekte in ocenilo vlogo FNM pri razvoju UM. Pri tem so še posebej izpostavili nadpovprečen prispevek naše fakultete k dosežkom UM na znanstvenoraziskovalnem področju. Beseda je tekla tudi o nekaterih pomembnih načrtih FNM in zagotavljanju potrebnih sredstev za uresničitev le-teh.

Sestanek so udeleženci ocenili kot konstruktiven in uspešen.

Tadej Emeršič z mentorjem Urošem Tkalcem in sodelavci v Science Advances

Doktorski študent fizike na FNM UM, Tadej Emeršič, je skupaj z mentorjem doc. dr. Urošem Tkalcem in sodelavci iz Univerze v Ljubljani (Žiga Kos, Simon Čopar, Natan Osterman) ter iz University of Chicago (Rui Zhang, Juan de Pablo) objavil znanstveni članek z naslovom “Sculpting stable structures in pure liquids” v ugledni reviji Science Advances.

VEČ …

Nagrade UM

Na Rektorjevem dnevu Univerze v Mariboru so bile podeljene plakete in nagrade UM. Letošnji prejemniki s FNM so: prof. dr. Dušan DEVETAK (Nagrada UM za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo), mag. Boris MUNIŠIČ (Nagrada UM za strokovno delo), Daša ŠTESL (Rektorjeva nagrada) in Žan DOMAJNKO (Listina UM za pomembna kulturno umetniška dela) – manjka na fotografiji.

 

Iskrene čestitke!

Zagovori

 

Pretekli zagovori

Dogodki in seminarji

 

Dan FNM UM

Dan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru (Dan FNM UM) obeležujemo...

Arhiv dogodkov in seminarjev

Dosežki

 

Arhiv dosežkov

Obvestila

 

Arhiv obvestil

Arhiv novic