Transnacionalno srečanje projekta EDUCODE na FNM

Inštitut oddelka za matematiko in računalništvo, FNM je kot projektni partner Erasmus+ projekta EDUCODE (vodja projekta na FNM UM: doc. dr. Igor Pesek) dne, 23. in 24. oktobra gostil tretje transnacionalno srečanje.

Glavni namen projekta je okrepiti kompetence bodočih učiteljev za poučevanje programiranja na področju naravoslovja, tehnike, inženirstva ter matematike. V ta namen bodo projektni partnerji iz Turčije, Irske, Hrvaške in Slovenije razvili 2 ključna rezultata: novi učni program ter učbenik za programiranje. Na sestanku so člani konzorcija pregledali in potrdili razvoj novega učnega programa in zastavili izhodišča za oblikovanje učbenika. Naslednji projektni sestanek bo izveden v marcu 2019, v Varaždinu na Hrvaškem.

Več podrobnosti o projektu: www.educodeproject.org

Voščilo dekana ob začetku študijskega leta

Drage sodelavke, sodelavci, študentke in študenti ter drugi kolegi. Želim vam uspešen pričetek študijskega leta, ki naj ob vzajemnem sodelovanju vsem nam pripomore k uresničevanju zastavljenih ciljev. Tudi v prihodnje to počnimo kolegialno in v prijetnem vzdušju, da bomo ob osebnem zadovoljstvu krepili uspeh in ugled naše Fakultete za naravoslovje in matematiko na Univerzi v Mariboru in širše.

dekan doc. dr. Mitja Slavinec

Izšla je osma številka FNM novic

Novice si lahko ogledate v PDF formatu

 

Sprejem brucev in nagrade najboljšim študentom

Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko UM je bil 28. 9. 2018 sprejem brucev in podelitev priznanj najuspešnejšim študentkam:

  • Amadeji Bratuša za strokovno in razvojno delo,
  • Anji Goričan za strokovno in razvojno delo,
  • Melani Potrč za obštudijske dejavnosti.

V imenu nagrajenk se je za prejeto priznanje zahvalila Melani Potrč.

Videoposnetek sprejema si lahko ogledate na POVEZAVI.

Čestitamo nagrajencem, brucem pa želimo uspešen študij!

Dan znanosti FNM 2018

V četrtek, 20.9.2018 je na FNM potekal sedaj že tradicionalni Dan znanosti, ki se ga je udeležilo preko 150 dijakov srednjih šol od Celja pa vse do Murske Sobote.

VEČ…

    

Dogodki in seminarji

 

Dan FNM UM

Dan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru (Dan FNM UM) obeležujemo...

Arhiv dogodkov in seminarjev

Dosežki

 

Arhiv dosežkov

Obvestila

 

Arhiv obvestil

Arhiv novic