Dragi kolegice, kolegi, študentke in študenti.

Tokrat vas nagovarjam skupaj, saj bomo le tako, z roko v roki v tem času uspešno in najhitreje stopili na pot nadaljnjega razvoja in napredka v družbi. Pričenja se novo študijsko leto, ki ga začenjamo polni pričakovanj, upanja v prihodnost in hkrati s kančkom nemira. Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko se ne ukvarjamo z iskanjem vzrokov za nastalo situacijo, vsako priložnost izkoristimo za našo osebno in družbeno rast, takšen pristop pa želimo približati tudi našim študentom. V prihajajočem obdobju si bomo vsi
pomagali,
cenili drug drugega in se
trudili ostati normalni,
ter naredili vse potrebno za izvedbo študijskega procesa na fakulteti tako, da bomo dosledno spoštovali vse ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Veseli nas, da na fakulteti svoj odnos do znanosti izkazujemo tudi z veliko stopnjo izpolnjevanja pogoja PC (90%) med zaposlenimi, s čimer dajemo zgled tudi mlajši generaciji naših študentov in družbi nasploh, da bi v največji možni meri izkoristili možnost cepljenja kot edino učinkovito orodje v boju proti epidemiji. Le z veliko stopnjo precepljenosti bomo lahko študij izpeljali v celoti v živo.

Takšen pristop nam je v mesecu septembru omogočil tudi umirjen zaključek preteklega študijskega leta ter izvedbo seje Akademskega zbora FNM UM, po dolgem času ponovno v živo. Kljub prepričanju, da bomo ves študijski proces v prihajajočem študijskem letu uspeli izvesti v živo na fakulteti, smo urnike preventivno prilagodili tako, da smo prednost pri izvedbi namenili študijskim obveznostim, ki jih ni moč izvajati na daljavo.

Veseli smo, da je v mesecu juliju študij enovitega magistrskega študijskega programa Predmetni učitelj, ki smo ga leta 2018 pričeli izvajati kot prvi v Sloveniji, uspešno zaključil naš prvi študent kot magister profesor biologije in kemije. Z veseljem in ponosom delimo tudi novico, da je bil temeljni projekt našega sodelavca dr. Marka Gosaka na področju medicine  z naslovom »Večplastne mrežne analize skupinske celične aktivnosti v normalnih in diabetičnih Langerhansovih otočkih« izbran za financiranje raziskovalnih ARRS projektov. Za ta uspeh našemu sodelavcu iskreno čestitamo.

Skupaj se veselimo novih izzivov, medsebojno se spoštujmo in skrbimo za svoje zdravje ter zdravje sodelavcev in študentov. Prosim, da pri tem vsi upoštevamo Navodila in Protokol Fakultete za naravoslovje in matematiko UM.

Želim vam izjemno uspešen pričetek študijskega leta. Ostanite zdravi.

Blaž Zmazek

 

 

 

 

Accessibility