Doktorski študent mora najpozneje v štirih letih od dneva, ko je bila na Senatu UM potrjena njegova tema doktorske disertacije, v referatu oddati izdelano doktorsko disertacijo skupaj z ustreznimi prilogami.

Doktorski študent lahko doktorsko disertacijo izdela in zagovarja v tujem jeziku tudi v naslednjih primerih, v katerih na podlagi njegove pisne in utemeljene prošnje ter soglasja mentorja in morebitnega somentorja odloča senat članice:
– če je mentor/somentor ali član komisije za zagovor doktorske disertacije tujec oz. slovenščina ni njegov materni jezik,
– če je tujec in študira na UM,
– v drugih utemeljenih primerih, o katerih presodi senat članice.

Doktorska disertacija mora biti oblikovana skladno s predpisano obliko (priloga 5) in v skladu s skupnimi usmeritvami za pripravo zaključnih del.

Doktorska disertacija, izdelana v tujem jeziku, mora vsebovati:
– naslov doktorske disertacije v slovenskem in tujem jeziku,
– razširjen povzetek v slovenskem jeziku, ki mora obsegati najmanj 5 % celotnega dela (zajemati mora vsebine od prvega do zadnjega poglavja brez seznama literature in virov ter prilog).

V skladu z Navodili o pripravi in oddaji e-diplom je potrebno končno oblikovano doktorsko disertacijo naložiti v Digitalno knjižnico.

Dokumentacija ob oddaji:

1) doktorska disertacija: fizično oddate en (1) spiralno vezan tiskan izvod, digitalno pa posredujete .pdf-obliko na doktorski.fnm@um.si.
2) prva stran poročila detektorja plagiatov (dopišite število strani celotnega poročila) z mentorjevim podpisom (zadostuje tudi mentorjevo e-sporočilo, da je pregledal poročilo),
3) izjava študentovega mentorja o ustreznosti doktorske disertacije in objav iz njenih izsledkov (Priloga 6).
Izjava o avtorstvu in istovetnosti tiskane in elektronske oblike doktorske disertacije se veže v vse izvode.

Shema postopka oddaje in zagovora doktorske disertacije

Accessibility