Drage kolegice in kolegi

Danes je praznični dan, žal pa prvič Dneva FNM ne bomo obeležili tako svečano kot prejšnja leta. Vseeno pa imamo razloge za optimizem. Študij na daljavo je dobro stekel in na visoki ravni je tudi motiviranost študentov. O obliki in načinu izvedbe eksperimentalnih in terenskih vaj pa se bomo dogovorili takoj, ko bodo razmere to dopuščale. Poleg  predavanj na daljavo je na FNM potekalo tudi veliko vzporednih aktivnosti, izmed katerih kaže izpostaviti vsaj dve. Prva je analiza in napoved nadaljnjega razvoja virusa, kar dnevno objavljamo na www.fnm.um.si . Trenutni trendi so obetavni.

Druga pomembna zadeva pa je spletni portal www.razlagamo.si, ki ob podpori številnih učiteljev po vsej Sloveniji prerašča v nacionalno gibanje. Ključno je, da delovanje sloni na sodelovanju študentov, zato vsi skupaj vse študente čim bolj motivirajmo k sodelovanju. S tem bodo naredili največ za dobrobit naše družbe, pomagali bodo na svojem strokovnem področju.

Dobra novica je tudi, da je bila za prve tri mesece izplačana nadobveza. To ni bilo samo po sebi umevno, zato se iskreno zahvaljujem vsem, ki so nam pri tem pomagali, še posebej kolegici dekanji prof. dr. Mileni Ivanuš Grmek.

Hvala tudi uredniškemu odboru, da je v skladu s tradicijo, ob Dnevu FNM, izšla Dianoia, ki si jo že lahko ogledate na naši spletni strani.

Čestitam vam ob Dnevu FNM in vam želim vse dobro.

 

Vaš dekan

Accessibility