Obveščamo vas, da je na spletni strani UM: http://www.um.si/mednarodno-sodelovanje/erasmusplus/Strani/Strokovno-prakti%c4%8dno-usposabljanje-v-tujini-2014-2015.aspx objavljen novi razpis za opravljanje strokovnega praktičnega usposabljanja (pripravništva) v tujini Erasmus+ 2014/15.

Nekaj sprememb glede na razpis 2013/14:

Praktično usposabljanje v tujini lahko opravljajo tudi mladi diplomanti UM, vendar se morajo na razpis prijaviti v zadnjem letu študija (torej v času, ko še imajo aktiven status študenta), strokovno praktično usposabljanje pa morajo zaključiti v roku enega leta po zaključeni diplomi.

Minimalno obdobje praktičnega usposabljanja v tujini sta 2 meseca.

Strokovno praktično usposabljanje oz. pripravništvo v tujini v okviru programa ERASMUS mora biti vsebinsko povezano s področjem študija študenta, saj gre za strokovno izpopolnjevanje v tujini, za kar morajo jamčiti vsi vključeni akterji pred začetkom mobilnosti, še posebej pa mentor na matični fakulteti in Erasmus fakultetni koordinator s podpisom dokumenta »Learning Agreement for Traineeship«. Mentor na matični fakulteti in Erasmus fakultetni koordinator ne sme biti ista oseba.

Čeprav nas je Nacionalna agencija februarja obvestila, da je pogoj za opravljanje prakse na visokošolski inst. v tujini podpis Erasmus medinst. sporazuma med UM in gostujočo institucijo, smo v ponedeljek izvedeli, da temu ni tako, torej ostaja kot doslej.

Več informacij najedete v razpisu.
 

Accessibility