Spoštovane naše diplomantke, spoštovani naši diplomanti.

Vabimo vas na

SREČANJE ALUMNOV,
ki bo v torek, 14. novembra 2023, ob 17. uri
v restavraciji Piano, Koroška c. 160, Maribor.

Srečali se bomo diplomanti Fakultete za naravoslovje in matematiko (FNM UM) oz. prejšnje Pedagoške fakultete na naravoslovno-matematičnih študijskih programih.
Tradicionalno srečanje bo priložnost, da ponovno obudimo ali dodatno poglobimo vezi in prijateljstva s kolegicami in kolegi iz študentskih let.
Tovrstna srečanja so tudi možnost za navezavo strokovnih in poslovnih sodelovanj, zato vas prijazno vabimo, da priložnost izkoristite in se nam pridružite.

Program ALUMNI srečanja:

17.00   Zbiranje v restavraciji Piano
17.10   Pozdrav dekana FNM UM prof. dr. Blaža Zmazka
17.15   Predavanje: Z umetno inteligenco v novo dobo poučevanja in  raziskovanja[1]
            (izvajalki: prof. dr. Alenka Lipovec in asist. dr. Barbara Arcet)

V nadaljevanju sledi večerja s prijetnim druženjem.

Kotizacije za udeležbo na srečanju ni. Iz organizacijskih razlogov vas prosimo, da svojo prisotnost sporočite najkasneje do srede, 8. 11. 2023, na alumni.fnm@um.si.

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na alumni.fnm@um.si. Prepričani smo, da bomo skupaj preživeli nepozaben dan.

 

Lep pozdrav.

Dekan
prof. dr. Blaž Zmazek

 


[1] Na predavanju se bomo poglobili v svet generativne umetne inteligence ter raziskali, kako ta inovativna tehnologija, znana po najbolj prepoznavnih primerih, kot sta ChatGPT in Bing, spreminja način dela v zadnjem letu. Vendar pa se hkrati soočamo s številnimi zadržki in dilemami glede njene uporabe. Najprej se bomo posvetili osnovam GenUI lingvističnih modelov, predstavili definicijo in ključne pojme, ki nam bodo pomagali razumeti njihovo delovanje. Nato bomo raziskali dobro prakso pri uporabi teh modelov s konkretnimi primeri in spoznali, kako GenUI lahko poenostavi, pohitri in izboljša kakovost dela. Kljub vsem prednostim pa se moramo zavedati pasti uporabe GenUI. Razpravljali bomo o izzivih in morebitnih nevarnostih, ki jih lahko prinese nepravilna ali nepremišljena uporaba teh orodij. Pomemben vidik uporabe GenUI je tudi odgovornost – dotaknili se bomo vprašanja navajanja virov v avtorskih delih, ki so nastala s pomočjo umetne inteligence, ter pogojev uporabe prosto dostopnih aplikacij, ki uporabljajo lingvistične modele GenUI. Predavanje bo združilo teoretično znanje o GenUI s praktičnimi primeri, ki vam bodo pomagali bolje razumeti to dinamično področje in odgovorno izkoristiti njegove potenciale.

Accessibility