12. 10. 2023 je na rektoratu Univerze v Mariboru potekala zaključna prireditev študentskih izzivov ŠI:UM. FNM UM je zastopala ekipa študentov, ki je pod mentorstvom prof. dr. Mateje Ploj Virtič (FNM UM) in Garsie Kosinca (GEN energija) izvedla Energetski performance in za svoje odlično delo prejela prvo nagrado.

Študentski izziv je bil namenjen izboljšanju podnebne in energetske pismenosti v družbi. Projekt je potekal v dveh delih:

Prvi del projektnih aktivnosti je bil namenjen izobraževanju študentske ekipe z vsebinami: oblike energije, razumevanje električne moči, poraba električne energije, oskrba z električno energijo, globalni energetsko-podnebni kalkulator, zelena energija, trajnostna oskrba z električno energijo,…

Drugi del aktivnosti je vključeval načrtovanje in izvedbo energetskega performanca: načrtovanje predstave, promocija dogodka, priprava rekvizitov za predstavo, izvedba predstave v amfiteatru FNM 30. 5. 2023 in montaža filma, ki je uporaben za izobraževalne namene.

Rezultat projekta je posnetek predstave, ki skozi interaktivni stik z obiskovalci na zelo razumljiv način prenaša pomembne vsebine za širšo javnost. Video je na ogled na QR povezavi:

Iskrene čestitke celotni ekipi!

Accessibility