Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru smo ponosni, da smo sprejeli več kot 120 novih študentov s štirih oddelkov. Ta dogodek poudarja našo zavezanost izobraževanju in predstavlja rast naše akademske skupnosti. Bruce so pozdravili dekan prof. dr. Blaž Zmazek, v. d. prodekana za študentske zadeve Mitja Suvajac in prodekanica za izobraževalno dejavnost prof. dr. Sonja Škornik. Poudarili so pomen raziskovalnega dela in aktivnega študijskega življenja ter povezovanja.

Za Fakulteto pomeni ta dogodek začetek oblikovanja naslednje generacije strokovnjakov s področja naravoslovja. Na ravni Univerze pripomore k širšemu akademskemu uspehu in raznolikosti. Maribor se s tem okrepi kot izobraževalno središče, Slovenija pa potrjuje svojo zavezanost kakovostnemu visokošolskemu izobraževanju. Ob sprejemu novih študentov pa smo podelili tudi nagrade najuspešnejšim študentom ob zaključku študija. Nagradi sta prejela Uroš Barać in Mojca Oprčkal.

Uroš Barać je nagrado prejel za objavo članka, ki pripomore k razumevanju dinamike mrež ekscitabilnih oscilatorjev, Mojca Oprčkal pa za aktivno prostovoljno delo ter pomoč na fakulteti in zunaj nje.

»Na tej fakulteti smo vsi ne glede na stopnjo ali program študija del iste akademske skupnosti, ki si prizadeva za odličnost in razvoj. Zato se želim zahvaliti svojim profesorjem, ki so me in nas vodijo skozi študijska leta ter nam dajejo vpogled v širino ter globino naših ved.« Tako je v svojem nagovoru zbranim brucem povedala nagrajenka.

Na sprejemu pri dekanu pa je sonagrajenec dodal: »Kot je povedala moja kolegica, smo tu resnično del nečesa posebnega. Vsaka ura na fakulteti in vsak pogovor so obogatili moje znanje in razumevanje. Profesorji nas usmerjajo, sošolci pa zagotavljajo, da je pot zanimiva. Hvala za vse izkušnje.«

K promociji raznolikosti pa je pripomogel tudi Hüdie dan, dan, ko FNM-jevci oblečemo svoje oddelčne jopice ter z barvami in motivi pokažemo svojo raznolikost, a hkrati povezanost in enotnost.

FOTOGALERIJA

 

Accessibility