Spoštovani,

 

projekti Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) veljajo za ene izmed najbolj prestižnih in finančno atraktivnih raziskovalnih projektov, ki prijaviteljem omogočajo veliko mero svobode pri izbiri tematike raziskav brez vnaprej določenih prioritet. ERC projekti omogočajo financiranje zaposlitev v okviru izbranih ERC raziskovalnih skupin.

 

Na Univerzi v Mariboru (UM) želimo spodbujati udeležbo in večjo uspešnost na razpisih Obzorja Evropa – ERC. Zato z namenom okrepitve sistemske podpore raziskovalcem in strokovnim službam članic UM pri prijavah na razpise ERC nudimo niz dejavnosti na institucionalni ravni po meri raziskovalcev UM. Kratko predstavitev razpisov ERC ter nacionalne in še posebej institucionalne podpore UM vam posredujemo v prilogi.

Za lažje načrtovanje specializirane delavnice po meri raziskovalcev UM, ki ste zainteresirani za prijavo na ERC razpise, in jo bomo izvedli predvidoma prvi teden septembra 2023, vam posredujemo povezavo do kratke spletne ankete. Vljudno vas vabimo k izpolnitvi spletne ankete do najkasneje 4. 8. 2023.

Na podlagi ankete bi želeli ugotoviti interes raziskovalcev UM za posamezno vrsto razpisov ERC in temu prilagoditi vsebino delavnice za prijavo na razpis ERC ter druge specializirane podporne dejavnosti.

Obenem vas obveščamo, da je bil sprejet in objavljen program dela ERC za leto 2024, v okviru katerega sta odprta razpisa:

Call for Proposals for ERC Starting Grant (ERC-2024-STG) z rokom za prijavo 24. 10. 2023,

Call for proposals for ERC Synergy Grant (ERC-2024-SyG) z rokom za prijavo 8. 11. 2023.

Dodatne informacije lahko najdete v priloženem letaku ali na e-poštnem naslovu orud@um.si.

ERC letak

Accessibility