Društvo VTIS vas skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) vabi na 6. Simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini. Gre za multidisciplinarno konferenco, ki jo prirejamo s ciljem vzpostavljanja in utrjevanja vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in profesorji, raziskovalci ter študenti v Sloveniji, z dolgoročnim namenom projektnega sodelovanja in deljenja dobrih praks.

Simpozij bomo otvorili z okroglo mizo z naslovom ”Položaj žensk v slovenskem znanstvenem prostoru”, tej bodo nato sledili paneli iz naslednjih raziskovalnih področij:

  • Molekularno slikanje v medicini
  • Modeli človeške fiziologije
  • Šport za dobro počutje
  • Trajnost v umetnosti in oblikovanju
  • Spremembe na finančnih trgih: Družboslovni vidiki

Na vsakem tematskem panelu bodo priznani slovenski raziskovalci v tujini predstavili svoje raziskovalno delo. Panelom bodo predsedovali raziskovalci ter profesorji iz univerz in raziskovalnih inštitutov v Sloveniji. Na dogodku bo s strani predstavnika MIZŠ predstavljen tudi nedavno sprejet Zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti, katerega cilj je zagotoviti sodoben znanstvenoraziskovalni in inovacijski sistem, ki bo državljanom omogočil višjo kakovost življenja in dvignil konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Poleg tega pa bodo predstavljene štipendijske priložnosti Fundacije ASEF. V okviru Simpozija bo na voljo veliko priložnosti za navezovanje novih stikov in za pogovore o morebitnem znanstvenem sodelovanju.  

Simpozij bo potekal v ponedeljek, 20. in v torek, 21. decembra 2021 s pričetkom ob 10:45 uri, in sicer preko spleta. Udeležba je brezplačna, prosimo pa, da se prijavite do 19.12. do 22. ure preko naslednje povezave Eventbrite prijave.
Vsem prijavljeni bomo posredovali navodila s povezavo na elektronski naslov. 

Več informacij lahko najdete na naslednjih povezavah:
podroben program dogodka
Facebook dogodek

Accessibility