Spoštovani sodelavci in sodelavke,

Fakulteta za naravoslovje in matematiko pripravlja strategijo delovanja in razvoja za obdobje 2022-2032. Delovna skupina, v katero so bili vključeni vodstvo, predstavniki vseh oddelkov in študenti, je pripravila osnutek dokumenta za javno razpravo.

Strategija FNM temelji na Strategiji UM, saj kot članica z njo moramo biti usklajeni. Cilji pri posameznih področjih so seveda nastavljeni specifično za cilje UM. Na osnovi zastavljenih strateških ciljev se nato pripravijo ukrepi za njihovo doseganje. Ker želimo, da bi bila naša strategija čimbolj izvedbeno naravnana, predloge ukrepov navajamo že v tem dokumentu. Pri vsakem področju strategije so zato že navedeni predvideni ukrepi in tudi predlogi kazalnikov, preko katerih bi lahko presojali izvedbo in uspešnost ukrepov.

Končni dokument Strategija FNM UM 2022-2032 bo vseboval strateške cilje in predloge ukrepov, nato pa bo sledila priprava akcijskega načrta, kjer se bo za vse ukrepe določilo odgovornega za izvedbo, rok in kazalnike. Naj izpostavimo, da se takrat nabor ukrepov še lahko dopolni. Akcijski načrt je »živ dokument« in se bo dopolnjeval redno, skladno s potrebami, s ciljem čim učinkovitejšega doseganja zastavljenih strateških ciljev.

Ker je v interesu FNM, da je strategija zastavljena z vključevanjem vseh zaposlenih in da bi v njej vsak prepoznal prihodnji razvoj FNM, k podaji predlogov in dopolnitev osnutka dokumenta vabimo vse zaposlene. Pripombe lahko podate formalno ali neformalno:

  • preko e-pošte na dekanat (fnm@um.si) ali koordinatorici priprave strategije FNM prof. dr. Nataši Vaupotič (natasa.vaupotic@um.si) ,
  • pisno v dekanat FNM UM,
  • ustno koordinatorici prof. dr. Nataši Vaupotič.

Predloge podajte do 29. 10. 2021.

Dokument bomo dopolnili v skladu s prejetimi predlogi. Dopolnjen dokument bo obravnavan na Akademskem zboru, ki bo predvidoma v začetku novembra 2021.

 

V imenu delovne skupine koordinatorica red. prof. dr. Nataša Vaupotič

 

Accessibility