Spoštovani študenti in študentke FNM UM,

Fakulteta za naravoslovje in matematiko pripravlja strategijo delovanja in razvoja za obdobje 2022-2032. Delovna skupina, v katero so bili vključeni vodstvo, predstavniki vseh oddelkov in študenti, je pripravila osnutek dokumenta za javno razpravo.

Strategija FNM temelji na Strategiji UM, saj kot članica z njo moramo biti usklajeni. Cilji pri posameznih področjih so seveda nastavljeni specifično za cilje UM. Na osnovi zastavljenih strateških ciljev se nato pripravijo ukrepi za njihovo doseganje. Ker želimo, da bi bila naša strategija čimbolj izvedbeno naravnana, predloge ukrepov navajamo že v tem dokumentu. Pri vsakem področju strategije so zato že navedeni predvideni ukrepi in tudi predlogi kazalnikov, preko katerih bi lahko presojali izvedbo in uspešnost ukrepov.

Po sprejetju strategije bo sledila priprava akcijskega načrta, kjer se bo za vse ukrepe določilo odgovornega za izvedbo, rok in kazalnike. Naj izpostavimo, da se takrat nabor ukrepov še lahko dopolni. Akcijski načrt je »živ dokument« in se bo dopolnjeval redno, skladno s potrebami, s ciljem čim učinkovitejšega doseganja zastavljenih strateških ciljev.

Za nadaljnji razvoj FNM je ključno, da je končna verzija strategije dosežena tudi v sodelovanju s študenti. V razpravo se bodo aktivno vključevali predstavniki študentov v organih in komisijah FNM, zato vas vabimo, da se odzivate na njihova povabila na javne razprave glede strategije.

Pripombe pa lahko podate neodvisno od tega, formalno ali neformalno,

  • preko e-pošte na dekanat (fnm@um.si), koordinatorici priprave strategije FNM UM prof. dr. Nataši Vaupotič (natasa.vaupotic@um.si) ali prodekanici študentki Melani Potrč (melani.potrc@student.um.si)
  • pisno v dekanat FNM UM,
  • ustno koordinatorici prof. dr. Nataši Vaupotič ali prodekanici študentki Melani Potrč.

Predloge podajte do 29. 10. 2021.

 

V imenu delovne skupine koordinatorica red. prof. dr. Nataša Vaupotič

 

Accessibility