Razpis je odprt za vse znanstvenike, ki so aktivni na področju vseh raziskovalnih disciplin, vključno z naravoslovnimi, družboslovnimi, umetnostnimi in humanističnimi vedami. Kandidati morajo biti sposobni dokazati visoko stopnjo odličnosti v svoji disciplini. Poleg tega morajo pokazati jasno zavezanost, da želijo spremeniti družbo. Kandidati morajo biti v zgodnjih ali srednjih letih samostojne poklicne poti, tj. približno 7 let od doktorata in stari 30 – 40 let. Prijavitelji, ki ne spadajo v ta obseg, so še vedno vabljeni, da pošljejo svoje vloge, z dodatno obrazložitvijo.

Od članov GYA se pričakuje, da se bodo enkrat letno udeležili skupščine GYA (naslednja skupščina bo od 13. do 17. 6. 2022 na Japonskem) in tudi aktivno prispevali k programu organizacije.

Prijava poteka osebno s strani kandidata preko spleta. Priporočljivo je, da se bodoči kandidati povežejo z člani GYA iz svoje države. Posredujemo informacijo, da je edina članica Akademije iz Slovenije, prof. dr. Emilija Stojmenova Duh (https://globalyoungacademy.net/eduh/)

POVEZAVA DO RAZPISA: tukaj.

Accessibility