Spoštovani,
v imenu slovenskega predsedstva Sveta EU in madžarskega predsedstva Višegrajske skupine vas z veseljem vabimo na konferenco na visoki ravni o prihodnjem razvoju biogospodarstva v državah iz pobude BIOEAST.

Konferenca z naslovom Podnebna nevtralna prihodnost je odvisna od trajnostnega biogospodarstva bo potekala 27. septembra 2021 prek spleta.

Namen konference je predstaviti poročilo o razvoju biogospodarstva v državah BIOEAST-a do leta 2050 ter pretresti in ponotranjiti priporočila strokovnjakov, razpravljati o ključnih vprašanjih, podpori politikam in možnih poteh, ki so bile izdelane med vajo medsebojnega učenja v okviru mehanizma za podporo politikam. Naš cilj je ozavestiti vlogo raziskav, inovacij in izobraževanja v povezavi s primarno proizvodnjo in predelavo v biogospodarstvu.

V pripetih dokumentih si lahko ogledate zadnji osnutek programa konference, konceptualna izhodišča ter poročilo o razvoju biogospodarstva v državah BIOEAST-a do leta 2050 in povzetek tega poročila v slovenščini.

Za udeležbo na konferenci se prosim registrirajte preko Akreditacijskega centra s klikom na spodnjo povezavo.

REGISTRIRAJ SE

 

Dodatne informacije in kontaktna oseba

Za kakršnekoli dodatne informacije se lahko obrnete na Maria Plešeja (e: mario.plesej@gov.si, t: 01 478 90 88) ali Eriko Kum (e: erika.kum@gov.si) z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Accessibility