Drage študentke, dragi študenti,

v petek, 11. 6. 2021, se je zaključil poletni semester študijskega leta, ki smo ga zaradi epidemioloških razmer v veliki meri izvajali na daljavo. Gotovo smo tudi fakulteta, ki se je najbolj potrudila pri izvedbi študijskega procesa v živo oziroma v hibridni obliki tako, da smo v največji meri upoštevali vaše želje in potrebe. Za vso vašo prizadevnost in proaktivnost v teh turbolentnih časih se vam v imenu vodstva fakultete iskreno zahvaljujem. Tudi z našim pristopom do preventivnih ukrepov smo skupaj pokazali odgovoren odnos do družbe in situacije, v kateri smo se znašli. Sedaj, ko se epidemija končno umirja, bo prišel čas za pogled nazaj in razmislek, kaj nas je kriza naučila in kaj lahko iz nje pridobimo. Kriza je ogledalo novih priložnosti.

V mesecu maju smo bili v okviru podaljšanja akreditacije UM ter zaradi podaljšanja akreditacije študijskega programa Predmetni učitelj deležni dveh obiskov evalvacijske skupine Nakvisa, v katerih so sodelovali tudi predstavniki študentov. V obeh primerih smo se kot fakulteta ter kot enotna akademska skupnost izjemno dobro izkazali na vseh področjih, zaradi česar nas je evalvacijska skupina v okviru podaljšanja študijskega programa PU tudi izrecno pohvalila. Seveda se zavedamo naših prednosti, zato bomo še naprej poglabljali odnose, utrjevali temeljne vrednote in izvajali naše poslanstvo.

S ponedeljkom, 14. 6. 2021, se pričenja poletno izpitno obdobje, ki ga bomo lahko zaradi sproščanja ukrepov izvedli v običajni obliki v živo, vključno s skupinskimi pisnimi preverjanji znanja. V primeru kakršnihkoli dilem bomo upoštevali dosedanje splošno pravilo, da vedno izberemo rešitev, ki je ugodnejša za študente.

Iz vsake krize izstopijo zmagovalci močnejši. Zmagujmo skupaj naprej in se tako še bolj povezujmo.

 

Želim vam veliko uspehov v prihajajočem izpitnem obdobju,
Blaž Zmazek

 

 

Accessibility