Drage kolegice in kolegi,

s ponedeljkom, 12. 4. se pričenja teden, ki semester preveša v drugo polovico, hkrati pa se ponovno vračamo v razmere, kot so veljale pred 1. 4. in pri tem srčno upamo, da se s tem obdobjem tudi epidemiološke razmere prevesijo na bolje in posledično v največjo možno normalizacijo izvajanja študijskega procesa. Vsi si že želimo neposrednega stika in radovednih pogledov naših študentov. Prihajajo daljši in toplejši dnevi, ki prinašajo terenske vaje in vedno več predvidenih laboratorijskih vaj, seminarjev, kolokvijev in nenazadnje tudi izpitov.

Na tem mestu se vsem zaposlenim in študentom zahvaljujem za vso razumevanje in sodelovanje pri iskanju rešitev vsakokratne situacije za dobro vseh nas. Še posebej se vsi vseskozi v največji meri, skupaj s predstavniki študentov trudimo ustvarjati najboljše študijsko okolje v danih razmerah in hkrati študentom nuditi potrebno podporo. V tem času smo tudi skupaj prvič uspešno izvedli informativne dneve na daljavo, še pravočasno tudi pedagoško prakso na izobraževalnih študijskih programih ter, kljub ponovnem nenadnem zaprtju države, tik pred 15. obletnico FNM UM, uspeli izpeljati praznovanje ob rojstnem dnevu naše fakultete. Zelo smo ponosni tudi na to, da so naš praznik, naše uspehe in izjemnost naših študentov prepoznali rektor in najvišji predstavniki na državni ter lokalni ravni.

Zaradi uspehov na raziskovalnem, izobraževalnem, strokovnem in aplikativnem področju se moramo še naprej truditi izrazito povečati prepoznavnost naše fakultete in študijskih področij, predvsem v luči perspektivnosti, zaposljivosti in možnosti nadaljnjega strokovnega razvoja naših diplomantov.

Skupaj razvijajmo in utrjujmo naše znanje in družbeno odgovornost, kot univerzalne etične in moralne vrednote med zaposlenimi in študenti, saj tako gradimo naše izjemne življenjske izkušnje.

Vsem želim uspešen zaključek poletnega semestra z veliko entuziazma in pozitivne energije.

Blaž Zmazek

Accessibility