V sklopu Slovenskega nacionalnega superračunalniškega omrežja SLING deluje Nacionalni kompetenčni center HPC, s katerim želimo spodbuditi uporabo visokozmogljivega računalništva v Sloveniji. Poleg dostopa do superračunalnikov in strokovnega svetovanja vsem zainteresiranim omogočamo brezplačno udeležbo na delavnicah in seminarjih, kjer učimo od osnov do uporabe tehnologij HPC, HPDA in AI na višjih ravneh.

Prosili bi vas, če lahko možnost brezplačne udeležbe na dogodkih, ki jih pripravljamo strokovnjaki in predavatelji z Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, Univerze v Novi Gorici, Instituta “Jožef Stefan”, Kemijskega inštituta, Instituta informacijskih znanosti IZUM, Fakultete za informacijske študije v Novem mestu, Arnesa in Arcturja posredujete vsem raziskovalcem, študentom in ostalim, ki bi želeli pridobiti nova znanja oziroma pri svojem delu potrebujejo dostop do močnejših računalniških zmogljivosti.

Dostop do zmogljive infrastrukture

S pridobljenim znanjem bo možno pridobiti dostop do uporabe superračunalniških zmogljivosti v okviru SLING, med drugim tudi do superračunalnika Vega, ki bo eden od petih centrov EuroHPC prve generacije, z zmogljivostjo 6,8 petaflopov na sekundo pa bi se danes uvrstil med 50 najzmogljivejših superračunalnikov na svetu.

Napovednik delavnic in seminarjev

V aprilu, maju in juniju 2021 bomo organizirali delavnice in seminarje:

Za udeležbo na izobraževanjih, ki so brezplačna in trenutno organizirana prek videokonference, se je potrebno prijaviti.

Več informacij

Vsi tisti, ki bi želeli biti sproti obveščeni o aktivnostih Nacionalnega kompetenčnega centra HPC – tudi izobraževanjih, se lahko naročijo na e-obvestila, ki jih pošiljamo enkrat mesečno.

Več informacij je na voljo na spletnih straneh SLING, vse aktualne informacije pa sproti objavljamo na družbenih omrežjih Linkedin, Twitter in Facebook.

Predstavitev izobraževanj SLING in prednosti uporabe superračunalnikov lahko najdete tudi v informativnem posterju.

Izvedbo izobraževanj sofinancira Skupno podjetje za visokozmogljivo računalništvo – EuroHPC JU iz EU programa Obzorje 2020.

Ekipa SLING

Accessibility