Spoštovani.

Ob včerajšnjem prejemu priznanja Jabolko navdiha bi želeli javnost seznaniti tudi z današnjim rojstnim dnevom gibanja Razlagamo.si www.razlagamo.si (26. 3. 2021).

Ob tej priložnosti izrekamo študentkam, študentom, sodelavkam in sodelavcem Razlagamo.si velik poklon in priznanje za to, kar so in še bodo naredili v okviru pomoči pri premagovanju težav in zmanjševanju neenakih pogojev učencev in dijakov v obdobju poučevanja na daljavo. Zaradi vseh se je ideja Razlagamo.si v zadnjem letu razvila v pravo nacionalno humanitarno gibanje. Družbi smo pokazali, da skupaj zmoremo in da globoko čutimo svoje poslanstvo na naših študijskih področjih. Ponosni smo na vse študente, sodelavce in tudi na vse slovenske učitelje in profesorje, ki se nam pridružujejo z velikim entuziazmom in neverjetnimi inovativnimi idejami.

Študenti so za skupno praznovanje pripravili posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=Pw8BaGNJhs4. Ob obletnici pa nam je čestitala ena prvih soustvarjalk, dobitnica priznanja naj učiteljica Slovenije, Nina Jelen https://www.youtube.com/watch?v=jSMZ5MYzkBo.

Razlagamo.si in
storimo, kar lahko,
s tem, kar imamo na voljo,
v situaciji, v kateri smo trenutno.
Blaž Zmazek, Alenka Lipovec, Igor Pesek

Accessibility