Drage kolegice in kolegi,

izteka se zimsko izpitno obdobje, ki smo ga prvič v zgodovini v večji meri izvajali na daljavo. Večina izpitov je bila izvedena brez težav in morebitnih negativnih vplivov na vrednotenje znanja študentov, nekaj izpitov pa se v zadnjem tednu že izvaja v živo v skupinah do 10 udeležencev v izpitnem prostoru.

Pred nami je poletni semester, ki ga prav tako prvič pričenjamo izvajati na daljavo in ga bomo skušali izvesti v najboljši možni obliki. Epidemiološka situacija se zadnje dni res umirja, vendar se hkrati sproščajo skoraj vsi ukrepi za zajezitev širjenja virusa v populaciji. Upajmo, da se padanje ne zaustavi in ukrepi ponovno ne zaostrijo. Če se bo takšen trend padanja kazalnikov za sproščanje ukrepov nadaljeval, bomo kmalu prešli v t. i. rumeno fazo, ko bo možno skoraj nemoteno izvajati vse aktivnosti na fakulteti.

Urnike za poletni semester smo še pred pričetkom sproščanja ukrepov načrtovali v obrnjenem vrstnem redu kot jeseni s prioritetnim intenzivnim izvajanjem predavanj in teoretičnih vaj, izvedbo eksperimentalnih vaj pa po sprostitvi omejitev. Zaradi morebitnega prehoda v rumeno fazo izvajanja ukrepov bomo pripravili natančen protokol prehoda na izvedbo študijskega procesa v živo s prioritetno izvedbo eksperimentalnih in terenskih vaj ter pedagoške prakse v običajnem terminu in vas z njim pravočasno seznanili.

Skupaj z našimi študenti smo v zadnjem letu pridobili izjemno življenjsko izkušnjo ter s svojim odnosom in delom pokazali, da na fakulteti izobražujemo za poklice prihodnosti.

Vsem se zahvaljujem za odgovoren odnos do sebe in družbe. Želim vam vse dobro.

Blaž Zmazek

Accessibility