Navodila veljajo za kandidate, ki bodo zagovarjali doktorsko delo v času od 1. 1. 2020 do 30. 9. 2021. Kandidati, ki bodo doktorsko disertacijo oddajali po 1. 10. 2021 morajo pogoje o objavi znanstvenoraziskovalnih dognanj izpolnjevati od oddaji.

 Postopek:

  1. Kandidat na pristojni oddelek naslovi prošnjo za podelitev doktorata znanosti, h kateri priloži obrazec o izpolnjevanju pogojev. Prošnjo in obrazec pošlje v referat (na e-naslov maja.medved2@um.si).
  2. Referat vlogo posreduje vodji in koordinatorju doktorskega študija ter predstojniku oddelka.
  3. Vodja doktorskega študija v roku 2 tednov preveri izpolnjevanje pogojev in o tem obvesti predstojnika.
  4. Če kandidat pogoje izpolnjuje, predstojnik oddelka dekanu fakultete in v vednost referatu (na e-naslov maja.medved2@um.si) posreduje predlog za podelitev doktorata znanosti. V nasprotnem primeru oddelek dekana in referat obvesti, da kandidat pogojev ne izpolnjuje.
  5. Kandidata, ki izpolnjuje pogoje, referat o tem obvesti ter ga pozove k oddaji dokumentacije za promocijo.

 

Pogoji o objavi znanstvenoraziskovalnih dognanj:

Doktorski študent mora imeti vsaj eno objavo iz doktorskega dela, pri kateri je prvi avtor.

Za relevantno objavo štejejo:

– znanstveni članki, ki so bili objavljeni v revijah s faktorjem vpliva (JCR) in po vrednosti faktorja vpliva sodijo v zgornje tri četrtine kakovosti, ali
– znanstvene monografije ali poglavja v znanstvenih monografijah, ki so bile izdane pri založbah s seznama ARRS, ali
– patenti s popolnim preizkusom.

Za družboslovje in humanistiko se upoštevajo tudi:

– znanstveni članki, objavljeni v revijah s faktorjem vpliva (SNIP) in po vrednosti sodijo v zgornje tri četrtine; na področju družboslovja se upoštevajo znanstveni članki, objavljeni v revijah, vključenih v bazo Scopus (d), na področju humanistike pa v bazo Scopus (h), ali
– znanstvene monografije, izdane pri domači ali tuji založbi, če so le-te v bazi SICRIS uvrščene v kategorijo 2A, ali
– samostojni znanstveni sestavki ali poglavja v znanstvenih monografijah, izdanih pri domači ali tuji založbi, če so le-ta v bazi SICRIS uvrščena v kategorijo 3A ali 3B.

Kot ustrezno šteje tudi potrdilo revije SCI, SSCI ali AHCI o sprejetju članka v objavo ali o uvrstitvi na seznam čakajočih člankov za objavo z dodeljenim DOI.

Accessibility