Razlagamo.si je že od letošnjega marca namenjena medsebojni pomoči pri izobraževanju na daljavo. Uporabniki so tako učenci in dijaki kot tudi učitelji. Dobitniki nagrade menijo, da je družbeno najpomembnejši vidik podporne točke nastanek prostovoljnega gibanja med študenti, ki z entuziazmom, mladostno zagnanostjo ter zanosom dokazujejo, da že v času študija delujejo v dobro celotne družbe. Vsebinski vidik pa je prosto odprto deljenje gradiv med učitelji, kar spodbuja grajenje učeče profesionalne skupnosti učiteljev, bodočih učiteljev in raziskovalcev.

Nagrajenci vsem podpornikom in sodelavcem Razlagamo.si izražajo velik poklon in priznanje za to, kar so in še bodo naredili in s tem veliko pripomogli pri odpravljanju neenakih pogojev učencev in dijakov v obdobju poučevanja na daljavo. Zaradi vseh sodelujočih je ideja Razlagamo.si v zadnjih mesecih prerastla v nacionalno humanitarno gibanje. Družbi so pokazali, da globoko čutijo svoje učiteljsko poslanstvo. V tako kratkem času so se organizirali v dobro naoljen stroj, ki teče tiho, vedno hitreje, močneje in z velikim zanosom.

Vsi skupaj smo ponosni na vse slovenske učitelje in profesorje ter druge sodelujoče, ki se gibanju pridružujejo z velikim entuziazmom in neverjetnimi inovativnimi idejami. V imenu vseh, ki v teh trenutkih potrebujejo Razlagamo.si se Blažu, Alenki in Igorju iskreno zahvaljujemo in čestitamo za več kot zasluženo priznanje.

Razlagamo si skupaj in storimo vse, kar v trenutni situaciji lahko.

VIDEOPOSNETEK PODELITVE NAGRAD

Accessibility