Danes je za vas velik dan, največji na dosedanji akademski poti. V običajnih razmerah bi se zbrali na fakulteti, kjer bi vam svečano podelili listine o zaključku vašega študija. Tudi zame je to eno najlepših opravil. Letos na daljavo, pa toliko bolj iz srca: iskrene čestitke. Dosežek, na katerega ste lahko zelo ponosni, saj le redki uspejo študij zaključiti na tako zahtevnem študiju, kot je na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, fakulteti, ki zmeraj teži k odličnosti in presežkom. Fakulteti, na kateri ustvarjamo poklice prihodnosti. Veseli nas, da ste tudi vi postali del tega.

Pomen današnjega dne smo tudi trajno obeležili, saj smo kot edina fakulteta v tem prostoru izdali Letopis FNM v 2020, v katerem je med drugim zbrana in predstavljena cela generacija, ki je letos zaključila študij, tudi vi. Zagotovo boste ob pogledu na sošolke in sošolce čez leta z veseljem obujali spomine na svoja najlepša leta.

Svečani del protokola je tudi zaprisega, s katero simbolno obljubite, da boste znanje, izkušnje in kompetence, ki ste si jih pridobili med študijem, usmerili v dobrobit naše družbe in svetovnega napredka nasploh. Ta družba je na osnovi vaše odločitve in ambicij ves čas študija verjela v vas, kot redka država na svetu, kjer je študij brezplačen, za to namenila tudi sredstva in v vas verjamemo tudi sedaj. Zato vam želim, da boste svoj študij nadgradili z uspešnimi karierami, pri gradnji katerih boste uživali in potem boste zagotovo tudi uspešni.

Zahvaljujem se vsem, ki so vam na vaši poti stali ob strani, starši, prijatelji in vsi na fakulteti. Nekateri študij pri nas že nadaljujete, nekateri ga še boste, vabljeni na naš doktorski študij, nekateri pa se boste na fakulteto vračali ob srečanjih Alumni kluba in drugih podobnih dogodkih. Vedite, da smo na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru zelo ponosni na vas in boste zmeraj dobrodošli.

Čestitam vam ob vašem dosežku, današnji dan pa naj vam ostane v trajnem lepem spominu. Naj vam pri tem pomaga tudi prisega, ki jo preberite in ponotranjite, saj je to še zadnje dejanje, po katerem vam lahko podelim vse pravice in časti, ki ste si jih zaslužili s svojim uspešnim študijem.

 

Vaš dekan

Accessibility