Drage kolegice in kolegi

Dobra dva tedna od pričetka študijskega procesa se je izkazalo, da je več kot pravilna naša odločitev najprej izvesti eksperimentalne vaje in vse aktivnosti, ki se jih ne da narediti na daljavo. Našemu zgledu so ponovno sledili tudi mnogi drugi. Eksperimentalne vaje bomo poskušali v čim večji meri izvesti, nekatere zagotovo v celoti. Prav eksperimentalne vaje so tista specifika naše fakultete, zaradi katere še ni smiselno v celoti preiti na študij na daljavo. Zaradi tega vas pozivam, da med izvajanjem eksperimentalnih vaj v čim večji meri poskrbite za varnost študentov in sebe.
Za družbo je ključno, da ne pride do popolnega zapiranja osnovnih šol, saj bo to ob okrnjeni kakovosti izobraževanja imelo tudi zelo hude gospodarske posledice.
Povsod, kjer okoliščine to omogočajo, čim prej hibridno izvedbo predavanj nadomestite s predavanji na daljavo, pri tem pa bodite pozorni na morebitne zadrege študentov glede možnosti njihove fizične prisotnosti na vajah. V zvezi s tem vas prosim, da študentom pozorno prisluhnete ali imajo kakšne logistične težave ali prekrivanje urnikov in jih sproti rešujete.
Po opravljenih vajah bo potrebno urnik prilagoditi večjemu obsegu predavanj, kar začnite že sedaj pripravljati.
Med prvim valom smo si nabrali veliko dragocenih izkušenj s predavanji na daljavo, zato lahko z optimizmom pričakujemo nadaljevanje študijskega leta. Posebno skrb namenite brucem, ki še nimajo izkušnje s študijem na daljavo, imajo pa izkušnje s poukom na daljavo.
Naša simulacija širjenja virusa ni obetavna (https://fizika.fnm.um.si/elementor-1496/), zato je toliko pomembneje, da virusa ne podcenjujemo. Razmere glede novo okuženih so že 10-krat hujše, kot so bile med prvim valom in še se bodo slabšale. Zaradi tega se ne izpostavljajmo nepotrebnemu druženju in vsem dejavnostim, med katerimi bi se lahko okužili. Vsekakor pa upoštevajmo tri osnovne ukrepe: nošenje maske, medsebojna razdalja vsaj 1,5 m in umivanje oz. razkuževanje rok.

Želim vam, da bi ostali zdravi.

Vaš dekan

Accessibility