Drage študentke in študenti!

Dobra dva tedna od pričetka študijskega procesa se je izkazalo, da je več kot pravilna naša odločitev najprej izvesti eksperimentalne vaje in vse aktivnosti, ki se jih ne da narediti na daljavo. Našemu zgledu so ponovno sledili tudi mnogi drugi. Eksperimentalne vaje bomo poskušali v čim večji meri izvesti, nekatere zagotovo v celoti. Prav eksperimentalne vaje so tista specifika naše fakultete, zaradi katere še ni smiselno v celoti preiti na študij na daljavo. Vse, ki imate v tem času eksperimentalne vaje, pozivam, da v čim večji meri poskrbite za svojo varnost. Pri tem poskrbite za tri osnovne ukrepe: nošenje maske, medsebojna razdalja vsaj 1,5 m in umivanje oz. razkuževanje rok.
Povsod, kjer okoliščine to omogočajo, bomo čim prej hibridno izvedbo predavanj nadomestili s predavanji na daljavo, pri tem pa bodo asistenti in profesorji posebej pozorni na zagotavljanje vaše fizične prisotnosti na vajah. V zvezi s tem vam bodo tudi pozorno prisluhnili, zato jih obvestite o morebitnih logističnih težavah ali prekrivanju urnikov in jih sproti rešujte. Po opravljenih vajah bodo urniki prilagojeni večjemu obsegu predavanj.
Med prvim valom smo si nabrali veliko dragocenih izkušenj s predavanji na daljavo, zato lahko z optimizmom pričakujemo nadaljevanje študijskega leta. Posebno skrb bomo namenili brucem, ki pa boste zagotovo z lahkoto nadgradili svoje izkušnje s poukom na daljavo.
Naša simulacija širjenja virusa ni obetavna (https://fizika.fnm.um.si/elementor-1496/), zato je toliko pomembneje, da virusa ne podcenjujemo. Razmere glede novo okuženih so že 10-krat hujše, kot so bile med prvim valom in še se bodo slabšale. Zaradi tega se ne izpostavljajmo nepotrebnemu druženju in vsem dejavnostim, med katerimi bi se lahko okužili. Na tem mestu vas lepo prosim, da zasledovanju tega cilja prilagodite tudi svoje študentsko življenje.

Želim vam uspešen študij in da bi ostali zdravi.

 

Vaš dekan

Accessibility