Drage kolegice in kolegi

Nagovor ob pričetku leta je do sedaj zmeraj postregel z lepimi uspehi naših kolegic in kolegov v počitnicah in tudi letos bo tako. Včeraj smo dobili novico, da je »Upravni odbor ARRS  na 10. redni seji dne 28. 9. 2020 kot najbolj strokovno usposobljenega kandidata za zasedbo delovnega mesta direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije izbral prof. dr. Roberta Repnika. Upravni odbor agencije bo izbranega kandidata predlagal Vladi Republike Slovenije v imenovanje za direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.« Po imenovanju na Vladi bo Robi nadaljeval delo, ki ga je do sedaj kot vršilec dolžnosti direktorja odlično opravljal naš kolega prof. dr. Blaž Zmazek in verjamem, da bo primopredaja poslov ena najbolj gladkih do sedaj.

Od ARRS je nedavno vodja naše programske skupine prof. dr. Matjaž Perc prejel še dve lepi novici; da so mu odobrili projekt, ki ga je prijavil, in da bodo njegovi programski skupini odobrena dodatna sredstva iz naslova raziskav, povezanih z epidemijo covid-19. Več o aktivnostih na FNM pa vabljeni, da si preberete v aktualni številki Novic FNM, ki so ravnokar izšle.

Študijsko leto, ki se pravkar pričenja, nam ni prizaneslo z izzivi, ki jih do sedaj nismo bili navajeni. V predavalnicah smo označili sedežni red, ki zagotavlja primerno medsebojno oddaljenost študentk in študentov. Razmeram smo prilagodili urnike, pri čemer smo dali prednost vajam in vsemu, kar se ne da opravljati na daleč. Uspelo nam je pridobiti tudi nekaj potrebnih kamer za kombinirano izvajanje študija. Veliko večino predavanj bomo lahko izvedli v živo, večje skupine pa izmenično v živo ali preko spleta. Naše poslanstvo temelji na neposredni komunikaciji s študenti. Dokler je le mogoče to narediti varno, čim več študijskega procesa izvajajmo v živo.

Razmere so že veliko bolj kritične, kot so bile ob višku prvega vala. Tokrat se bomo morali z okužbami soočiti s samodisciplino in odgovornostjo. Okužba in posledična osamitev posameznikov ali skupin je največja grožnja uspešni izvedbi študijskega procesa. V izogib temu vas vse pozivam, da z lastnim zgledom motiviramo okolje k čim večji odgovornosti in izogibanju vsem potencialnim možnostim okužb.

Želim vam uspešen pričetek študijskega leta in da bi ostali zdravi.

Vaš dekan

Accessibility