Vpisna dokumentacija zajema:

  • natisnjen in podpisan e-vpisni list ter natisnjen predmetnik iz AIPS-a;
  • akademsko oz. študentsko izkaznico;
  • izjavo o opravljenih terenskih vajah (velja le pri ponovnem vpisu v isti letnik ali podaljšanju statusa po letniku študijskega programa Biologija in ekologija z naravovarstvom) če ste terene, določene s predmetnikom, opravili pri vpisu v letnik, v katerega se ponovno vpisujete oz. po katerem si podaljšujete status.
  • pisemsko ovojnico A5-formata, z zapisanim vašim naslovom bivališča v Sloveniji in nalepljeno znamko v vrednosti 2,91 EUR (za priporočeno pismo) oz. z zapisanim vašim naslovom bivališča v tujini in nalepljeno znamko v vrednosti 7,62 EUR. Navedeno priložite študenti, ki želite, da vam po urejenem vpisu vpisno dokumentacijo pošljemo po pošti.
  • Študenti, ki plačujejo šolnino, predložijo še izpolnjeno izjavo o načinu plačila šolnine.

Kandidati, ki ste se v študijskih letih 2018/19, 2019/20,  2020/21, 2021/22 ali 2022/23 vpisali na pedagoške študijske programe druge stopnje, pred vpisom v 2. letnik oddate tudi dokazilo o znanju slovenskega jezika na ravni B2 glede na skupni evropski jezikovni okvir za jezike (SEJO/CEFR):

  1. a) potrdilo o opravljenem izpitu iz slovenskega jezika na ravni B2 ali enakovredno potrdilo,
  2. b) opravljene obveznosti iz predmetov Lektorat slovenščine za tujce 1 in Lektorat slovenščine za tujce 2 na FF UM,
  3. c) spričevalo o zaključeni osnovni šoli v RS ali zaključeni tuji osnovni šoli s slovenskim učnim jezikom,
  4. d) maturitetno spričevalo ali spričevalo zadnjega letnika izobraževalnega programa srednjega strokovnega izobraževanja, iz katerega je razviden opravljen predmet Slovenski jezik,
  5. e) spričevalo o zaključenem dvojezičnem (v slovenskem in tujem jeziku) srednješolskem izobraževanju ali o zaključenem tujem srednješolskem izobraževanju s slovenskim učnim jezikom,
  6. f) diploma o pridobljeni izobrazbi na visokošolskem zavodu v RS v študijskem programu in potrdilo (izjava), da je kandidat opravil program v slovenskem jeziku.

Navedeno ne velja za študente, ki so diplomirali na študijskih programih prve stopnje Fakultete za naravoslovje in matematiko UM.

 Izredni študenti in študenti, ki morajo ob vpisu poravnati šolnino, priložijo še druge izjave in potrdila v zvezi s plačilom šolnine (glej točko Način plačila šolnine).

Accessibility