Za študente, ki redno napredujejo
Šolnina in prispevki se poravnajo v višini in v rokih, navedenih na izstavljenih računih. Šolnino je možno poravnati v celoti ali v dveh enakomerno razporejenih obrokih. Če se boste odločili za obročno plačilo šolnine, morate k vpisni dokumentaciji priložiti izpolnjeno in overjeno (pri notarju ali na Upravni enoti) poroštveno izjavo o prevzemu dolga. Porok ne more biti oseba, ki nima lastnih dohodkov ali nima stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji.
Fakulteta lahko za plačilo šolnine izstavi račun drugi pravni osebi (v nadaljevanju plačniku). Za plačilo ostalih prispevkov za študij (npr. za komisijske izpite, vpisne stroške, potrdila, zagovor diplome idr.) se račun izstavi študentu oz. osebi brez statusa. Za potrebe izstavitve računa plačnik izpolni izjavo, ki jo mora študent ob vpisu dostaviti v pristojni referat. Če šolnino plača plačnik, se šolnina poravna le v enkratnem znesku.

[Študenti, ki morate ob vpisu poravnati šolnino in niste oddali prijave na Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru – študijsko leto 2023/2024]
K vpisni dokumentaciji priložite naslednje izpolnjene in podpisane obrazce:

[Študenti, ki morate ob vpisu poravnati šolnino in ste oddali prijavo na Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru – študijsko leto 2023/2024]
K vpisni dokumentaciji priložite:
– Potrdilo o oddaji prijave na Javni razpis za sofinanciranje.

[Generacija študentov 2018 in 2019]
Študentom, ki morate ob vpisu poravnati šolnino in so vam bila na Javnem razpisu za sofinanciranje doktorskega študija – generacija 2018 ali 2019 odobrena sredstva za kritje stroškov šolnine za vse letnike do konca doktorskega študija, ni treba prilagati ničesar.

Po opravljeni storitvi (vpisu) bosta študentom na elektronski naslov ime.priimek@student.um.si poslana račun za šolnino in Aneks k Pogodbi. Pri tem se upošteva:
– rok plačila (valuta, zapadlost) je praviloma 8 dni od datuma izstavitve računa. V primeru obročnega plačevanja šolnin se roki zapadlosti plačil določijo v dnevih glede na datum izstavitve računa.
– Pri plačilu računa mora plačnik obvezno navesti sklic, ki je naveden na računu.

Študenti, ki so oddali prijavo za sofinanciranje doktorskega študija, bodo račun za šolnino in Aneks k pogodbi prejeli na elektronski naslov ime.priimek@student.um.si po razglasitvi rezultatov izbora Javnega razpisa za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru – študijsko leto 2023/2024.

Višina šolnine za doktorski študij v študijskem letu 2023/24 znaša 2.970,00 EUR.

Za študente, ki ponavljajo letnik
Izredni študent, ki ponavlja letnik, plača šolnino, ki je enaka seštevku stroškov vseh neopravljenih obveznosti letnika, ki ga ponavlja, in sicer po postavki izvedba predmeta z izpitom (določi članica glede na število ECTS). Cena izvedbe predmeta z izpitom skladno s pogodbo, ki se sklene med fakulteto, vključuje priključitev h generaciji študentov ter omogoča prisotnosti pri vseh kontaktnih urah, določenih z akreditiranim predmetnikom javnoveljavnega študijskega programa, pristope k sprotnemu preverjanju znanja, če je le-to predvideno z učnim načrtom in če ga nosilec učne enote odobri, in tri pristope k izpitu, in sicer ne glede na vrsto izpita (tudi če mora študent skladno s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja na UM pristopiti h komisijskemu izpitu). Veljavnost treh plačanih pristopov k izpitu je omejena, in sicer do konca tekočega študijskega leta. Ne glede na to, ali je kandidat izkoristil vse tri pristope ali ne, mora po tem datumu v primeru neopravljene učne enote plačati vsak pristop k izpitu skladno s tarifnim delom cenika UM. Ne glede na število plačanih pristopov k izpitu, opredeljenih v pogodbi, se za štetje skupnega števila pristopov k izpitu pri posamezni učni enoti upošteva pravilnik, ki ureja preverjanje in ocenjevanje znanja na UM.

 

Accessibility