Univerza v Mariboru omogoča izvedbo  kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti.

Razpis kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti, prijavnica in učni načrti učnih enot so objavljeni na spletni strani moja.um.si:

Študent lahko kreditne točke, pridobljene s kreditno ovrednoteno obštudijsko dejavnostjo, uveljavlja v okviru prostoizbirnosti (steber D v spletnem AIPS) ali kot dodatno učno enoto (s prijavo na razpis kreditno ovrednotene obštudjske dejavnosti).

Če si za prostoizbirni predmet izberete predmete iz nabora obštudijskih dejavnosti UM je treba izbrati dva (skupaj 6 ECTS).

Če izbrano učno enoto iz obštudijske dejavnosti uveljavljate kot dodatno učno enoto, je treba k vpisni dokumentaciji oddati tudi prijavnico, s katero ste se prijavili na Razpis kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti UM v študijskem letu 2023/24.

Pomembno: Kreditno ovrednoteno obštudijsko dejavnost financira Univerza v Mariboru, vse morebitne dodatne stroške, kot so najem opreme, nakup kart in vozovnic, prevozi, prenočišča idr., krijejo študenti sami. Podrobnejše informacije o morebitnih dodatnih stroških in višini zneska za posamezno učno enoto dobi študent pri nosilcu učne enote.

Fakulteta za naravoslovje in matematiko v študijskem letu 2023/24 v okviru obštudijske dejavnosti študentom Univerze v Mariboru ponuja šest predmetov, od tega prvič tudi štiri učne enote s področja zelenih in digitalnih vsebin:

Accessibility