Spoštovani

Informativnih dni za vpis na podiplomske programe letos na naši Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru ne moremo organizirati, zato vas nagovarjam po tej poti.

Veseli me, da se zanimate za študij na FNM, kar je nedvomno odlična odločitev za vse, ki imate radi naravoslovje, matematiko in vse druge znanosti, ki so s tem povezane. Na podiplomski ravni izvajamo magistrske in doktorske programe.

Pri študiju na drugi stopnji se še bolj kot na dodiplomski ravni, odraža ena najpomembnejših prednosti naše fakultete, da ste študentke in študenti deležni individualnega odnosa. To vam bistveno izboljša kakovost študija in kompetence, s katerimi boste pričeli graditi vaše kariere. Še pomembnejše pa je, da se boste ob neposredni podpori izbranih mentorjev lahko usmerili v študij tistega ožjega področja, ki vas najbolj zanima. Na vašem izbranem področju vas bomo lahko povezali z vašimi potencialnimi delodajalci. Na FNM je tudi eden najbolj dejavnih Študentskih svetov, kamor boste povabljeni bodisi k tvornemu sodelovanju, ali pa zgolj k udeležbi široke palete prirejenih aktivnosti.

Kakovost, pa tudi mednarodno veljavo in povezanost naše fakultete potrjujejo številna svetovna priznanja, vključno z uvrstitvijo med prvih 500 na svetu. To, da pa praktično ni brezposelnih magistrov z našimi diplomami pa kaže na perspektivnost študija na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

FNM je ena od ustanoviteljic Doktorske šole Univerze v Mariboru. Ponašamo se z eno najdaljših tradicij doktorskega študija v tem okolju. Prav bogate izkušnje in izjemne reference naših profesorjev so razlog, da so naši doktorandi povsod cenjeni in uspešni. Izkušnje, ki smo jih pridobili z letošnjim študijem na daljavo pa že implementiramo tudi v doktorske programe, kar je velika ugodnost za kandidate, ki živijo izven Maribora.

Drage kolegice in kolegi, vabim vas, da vašo študijsko pot nadaljujete na podiplomskih programih Fakultete za naravoslovje in matematiko. Odgovore na vsa vaša splošna vprašanja boste dobili na spletni strani FNM, ki smo jo za te potrebe še dodatno okrepili, za neposredna vprašanja pa se obrnite na referat za podiplomski študij.

 

Vaš dekan

Accessibility