Spoštovane študentke in študenti na FNM

Spodbudno je, da se epidemija Koronavirusa umirja. To potrjujejo tako uradni podatki, kakor tudi napoved naših raziskav na FNM. Posledično je tudi vlada pričela rahljati omejitvene ukrepe, kljub temu pa bo še nekaj časa študij potekal na daljavo.

Na FNM imamo pripravljene različne scenarije, kako bomo zaključili študijsko leto. Prvi izziv so zagovori diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog, ki jih bomo do nadaljnjega izvajali na daljavo preko MS Teams.

Študentke in študenti pedagoških usmeritev ste pedagoško prakso pričeli izvajati na daljavo, morebitna organizacijska vprašanja pa sproti razrešujemo ob podpori Pedagoškega centra in didaktikov. Profesorje smo zaprosili, da z razumevanjem sprejmejo morebitna prekrivanja zaradi vaših izrednih obveznosti, konkretna vprašanja pa razrešujte z vašimi mentorji ali profesorji didaktiki.

Glede izvedbe izpitov imamo pripravljenih več različnih možnosti, o katerih se bomo odločali predvidoma v sredini meseca maja, ko bodo zadeve postajale aktualne. Prav tako bomo takrat sprejeli odločitev glede izvedbe terenskih in eksperimentalnih vaj, v tem trenutku pa vam bodo nosilci predmetov dali navodila za vmesne alternativne aktivnosti.

Drage študentke in študenti, razmere v katerih delujemo, so izredne. Dlje kot trajajo, bolj uspešno jih obvladujemo, hkrati pa postaja zmeraj bolj zahteven sam zaključek študijskega leta. Na FNM pri odločitvah zasledujmo dobrobit vas, naših študentk in študentov, da vam čim bolj pomagajmo pri usvajanju vaših kompetenc predvidenih s študijskim procesom. Hvaležni vam bomo za vsa vaša opažanja in predloge, ki jih lahko naslovite na vašo prodekanico Nejo Trontelj.

Hvala vam za vaše vzorno sodelovanje, vredno študentk in študentov Fakultete za naravoslovje in matematiko, ter vam želim vse dobro.

Vaš dekan

Accessibility