V letošnjem letu so bili premierno imenovani Kongresni ambasadorji Slovenije, med prejemniki pa je tudi prof. dr. Sandi Klavžar z Oddelka za matematiko in računalništvo. Častni naziv je prejelo 25 Kongresnih ambasadork in ambasadorjev SlovenijePrav tem posameznikom gre zasluga za dosedanje uspešno organizacijo mednarodnih kongresov in drugih poslovnih dogodkov v Sloveniji.  Pogoj za nominacijo za častni naziv je bila organizacija znanstveno-strokovnega ali poslovnega dogodka z vsaj sto udeleženci in vsaj polovično mednarodno udeležbo. Upoštevani so bili dogodki, ki so potekali od leta 2014 do vključno leta 2018.

Sandi Klavžar je bil glavni organizator mednarodne konference »8th Slovenian Conference in Graph Theory«, ki je potekala v Kranjski Gori junija 2015. V letu 2015 je bil to osrednji dogodek na področju teorije grafov na svetu, udeležilo pa se ga je blizu 300 raziskovalcev z vsega sveta. Poleg tega je prof. Klavžar organiziral tudi simpozij na področju matematične kemije “11th Meeting of the International Academy of Mathematical Chemistry”, kot satelitski dogodek konference iz teorije grafov. Gre za strokovno srečanje članov Akademije matematične kemije, v kateri ima prof. Klavžar pomembno vlogo.

Več o dogodku:
http://www.congress-ambassador.si/dogodki/na-ljubljanskem-gradu-premierno-predstavljeni-prvi-kongresni-ambasadorji-in-ambasadorke-slovenije-za-leto-2019-2/

Accessibility