• Natisnjen in podpisan e-vpisni list.
  • Akademska izkaznica.
  • Izjava o opravljenih terenskih vajah – velja le za študente, ki bodo ponavljali na študijskih programih Biologija in ekologija z naravovarstvom in Izobraževalna biologija.
  • Pisemska ovojnica A5-formata z znamko ustrezne vrednosti. Študent na pisemsko ovojnico napiše naslov in nalepi ustrezno znamko – priložijo študenti, ki želijo, da se jim zahtevana potrdila o vpisu oz. potrdila o opravljenih izpitih in akademska izkaznica po ureditvi vpisa pošlje po pošti.

Vsi kandidati, ki so se v študijskem letu 2018/2019 vpisali na pedagoške študijske programe druge stopnje, morajo pred vpisom v 2. letnik izkazati znanje slovenskega jezika na ravni B2 glede na skupni evropski jezikovni okvir za jezike (SEJO/CEFR) z ustreznim dokazilom:

a) potrdilo o opravljenem izpitu iz slovenskega jezika na ravni B2 ali enakovredno potrdilo,
b) opravljene obveznosti iz predmetov Lektorat slovenščine za tujce 1 in Lektorat slovenščine za tujce 2 na FF UM,
c) spričevalo o zaključeni osnovni šoli v RS ali zaključeni tuji osnovni šoli s slovenskim učnim jezikom,
d) maturitetno spričevalo ali spričevalo zadnjega letnika izobraževalnega programa srednjega strokovnega izobraževanja, iz katerega je razviden opravljen predmet Slovenski jezik,
e) spričevalo o zaključenem dvojezičnem (v slovenskem in tujem jeziku) srednješolskem izobraževanju ali o zaključenem tujem srednješolskem izobraževanju s slovenskim učnim jezikom,
f) diploma o pridobljeni izobrazbi na visokošolskem zavodu v RS v študijskem programu in potrdilo (izjava), da je kandidat opravil program v slovenskem jeziku.

Ne velja za kandidate, ki so diplomirali na študijskih programih prve stopnje Fakultete za naravoslovje in matematiko UM.

Izredni študenti in študenti, ki morajo ob vpisu poravnati šolnino, priložijo še druge izjave in potrdila v zvezi s plačilom šolnine (glej točko Način plačila šolnine).

Accessibility