Za študente, ki redno napredujejo
Šolnina in prispevki se poravnajo v višini in v rokih, navedenih na izstavljenih računih. Šolnino je možno poravnati v celoti ali v dveh enakomerno razporejenih obrokih. V kolikor se boste odločili za obročno plačilo šolnine morate k vpisni dokumentaciji priložiti izpolnjeno in overjeno (pri notarju ali na Upravni enoti) poroštveno izjavo o prevzemu dolga. Porok ne more biti oseba, ki nima lastnih dohodkov ali nima stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji.

Fakulteta lahko za plačilo šolnine izstavi račun drugi pravni osebi (v nadaljevanju plačniku). Za plačilo ostalih prispevkov za študij (npr. za komisijske izpite, vpisne stroške, potrdila, zagovor diplome, idr.) se račun izstavi študentu oz. osebi brez statusa. Za potrebe izstavitve računa plačnik izpolni izjavo, ki jo mora študent ob vpisu dostaviti v pristojni referat. Če šolnino plača plačnik, se ta poravna le v enkratnem znesku.

Študenti, ki morajo ob vpisu poravnati šolnino in niso oddali prijave na Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru – študijsko leto 2019/2020, priložijo k vpisni dokumentaciji izpolnjeno in podpisano:

Študenti, ki morajo ob vpisu poravnati šolnino in so oddali prijavo na Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru – študijsko leto 2019/2020, priložijo k vpisni dokumentaciji:

  • Potrdilo o oddaji prijave na razpis.

Študentom, ki morajo ob vpisu poravnati šolnino in so jim bila na Javnem razpisu za sofinanciranje doktorskega študija – generacija 2017 ali 2018 odobrena sredstva za kritje stroškov šolnine za vse letnike do konca doktorskega študija ni potrebno prilagati ničesar.

Po opravljeni storitvi (vpisu) bo študentom na elektronski naslov ime.priimek@student.um.si poslan račun za šolnino in Aneks k Pogodbi. Pri tem se upošteva:

  • Rok plačila (valuta, zapadlost) je praviloma 8 dni od datuma izstavitve računa. V primeru obročnega plačevanja šolnin se roki zapadlosti plačil določijo v dnevih glede na datum izstavitve računa.
  • Pri plačilu računa mora plačnik obvezno navesti sklic, ki je naveden na računu.

Študenti, ki so oddali prijavo za sofinanciranje doktorskega študija, bodo račun za šolnino in Aneks k pogodbi prejeli na elektronski naslov ime.priimek@student.um.si po razglasitvi rezultatov izbora Javnega razpisa za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru – študijsko leto 2019/2020.

Višina šolnine za doktorski študij v študijskem letu 2019/20 znaša 2.970,00 EUR.

Za študente, ki ponavljajo letnik
Izredni študent, ki ponavlja letnik, plača šolnino, ki je enaka seštevku stroškov vseh neopravljenih obveznosti letnika, ki ga ponavlja. Pri tem se upoštevajo postavke tarifnega dela cenika »Izvedba predmeta z izpitom«. Izredni študent, ki ponavlja letnik, ima na osnovi tega pravico opraviti neopravljene obveznosti in sodelovati pri vseh oblikah visokošolskega izobraževalnega dela (predavanjih, seminarjih, seminarskih vajah, laboratorijskih vajah, terenskih vaj, ipd.), predpisanih pri učnih enotah, pri katerih ima neopravljene obveznosti v letniku, ki ga ponavlja, in pravico do treh pristopov k izpitu pri teh učnih enotah. Navedene pravice veljajo za eno študijsko leto.

Accessibility