UNESCO in L’Oreal z mednarodnimi nagradami za življensko delo spodbujata in podpirata uspešne znanstvenice po vsem svetu od leta 1998. Gre za prestižne nagrade v višini 100.000 EUR, ki so namenjene izjemno uspešnim znanstvenicam s področja naravoslovnih znanosti in jih vsako leto jih prejme pet vodilnih znanstvenic, iz vsakega kontinenta po ena, doslej skupaj že 107. Naj poudarimo pomen teh nagrad za življenjsko delo, saj so v preteklih letih kar tri njihove dobitnice prejele po tem priznanju tudi Nobelovo nagrado.

Letošnji razpis L’Oréal-UNESCO For Women in Science Awards 2020 je namenjen znanstvenicam s področja ved o življenju (več informacij najdete v priponki). Kandidatke lahko predlagajo univerze ali znanstveno-raziskovalne ustanove do 12. junija 2019. Vabimo vas, da predlagate primerno slovensko kandidatko prek spletne platforme: http://www.forwomeninscience.com.

Vljudno vas prosimo, da nas o vaši nameri za nominacijo obvestite. Prav tako smo vam za vse dodatne informacije in pojasnila na razpolagi na telefonski številki 01/478-4799 ali e-naslovu: barbara.urbanija@gov.si.

Podrobnejše informacije v spodnjih priponkah:

POZIV

PRAVILA IN PREDPISI

Accessibility