Maribor, marec 2019

Razpis za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru je objavljen na spletnih straneh fakultete in Univerze v Mariboru:
https://www.um.si/studij/podiplomski-studij/Strani/razpis-za-vpis-201920.aspx

Slovencem in državljanom držav članic EU je na voljo le en prijavni rok. V kolikor bodo po zaključenem prijavnem roku fakultetam na študijskih programih ostala nezapolnjena vpisna mesta, jih lahko te ponudijo kandidatom v posebnem roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest.

Slovenci brez slovenskega državljanstva in tujci se prijavijo v dveh rokih, pri čemer bodo fakultete v drugem roku za prijavo ponudile le tiste študijske programe, na katerih bodo po zaključenem prvem roku ostala prosta vpisna mesta.

Kandidati za študij se torej lahko prijavijo kot sledi:

 

DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE IN DRŽAVLJANI DRŽAV ČLANIC EU

1. prijava: od objave razpisnega besedila do najkasneje 8. septembra 2019.

 Na željo fakultete 2. prijava: v kolikor bodo po zaključenem prijavnem roku ostala nezapolnjena vpisna mesta, jih lahko fakulteta ponudi kandidatom v posebnem roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest, ki bo trajal od 23. do najkasneje 24. septembra 2019 do 12. ure.

 

SLOVENCI BREZ SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA TER TUJCI – DRŽAVLJANI DRŽAV NEČLANIC EU

1. prijava: od objave razpisnega besedila do najkasneje 31. maja 2019.

 V primeru prostih vpisnih mest 2. prijava: v kolikor bodo na posameznih študijskih programih ostala prosta vpisna mesta in jih bodo fakultete razpisale, se lahko kandidati prijavijo z drugo prijavo, in sicer od 8. julija 2019 do najkasneje 8. septembra 2019. Kandidati, ki nameravajo svojo prijavo oddati v drugem prijavnem roku, morajo upoštevati, da se vpisni postopek morda ne bo končal pravočasno.

 

Način prijave: samo prek spletnega portala eVŠ, ki je dosegljiv na naslednji spletni povezavi: http://portal.evs.gov.si/prijava/?locale=sl.

Prijava: z digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom.

Prijava s kvalificiranim digitalnim potrdilom:
kandidat natisnjenega obrazca ne pošilja po pošti. Na fakulteto morajo kandidati po pošti priporočeno poslati le zahtevane priloge.

Prijava brez kvalificiranega digitalnega potrdila (z uporabniškim imenom in geslom):
kandidat mora obrazec prijave poslati elektronsko v eVŠ, nato pa ga natisniti, podpisati in osebno dostaviti ali priporočeno poslati po pošti do roka na naslov FNM UM. Vsaka oddaja po roku ni mogoča.

Naslov članice:
Univerza v Mariboru
Fakulteta za naravoslovje in matematiko
Referat
Koroška cesta 160
2000 Maribor

 

Priloge k prijavi – dokazila:

  • overjena kopijo diplome in priloge k diplomi ALI overjena kopija potrdila o diplomiranju skupaj s potrdilom o opravljenih preizkusih znanja, če vam diploma in priloga k diplomi še nista bili izdani,
  • potrdilo o opravljenih diferencialnih izpitih, če se to za vpis na študijski program zahteva,
  • odločbo o priznavanju predhodno pridobljene izobrazbe (za kandidate, ki kandidirajo na podlagi izobraževanja opravljenega v tujini).

Več splošnih informacij je navedenih v splošnih določilih razpisa.

Časovni roki so objavljeni v časovnici.

Accessibility