Mladinski svet Slovenije (MSS) letos sedemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2018 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Pri projektih moramo še poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma 11. junija 2019, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

NE POZABITE!: Promocija prostovoljskega dela (in ne tekmovanje!) je ključni namen natečaja. Z natečajem, povabilom na prireditev in priznanjem za sodelovanje, ki ga dobijo vsi prijavljeni prostovoljci in projekti, lahko pomagamo pohvaliti in vzpodbuditi prostovoljsko delo tudi pri vas.

Vprašanja in prijave naslovite na: prostovoljec@mss.si ali po navadni pošti na Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. Razpis – besedilo natečaja in prijavnici (za posameznike in za projekte) imate v prilogi, vse pa sicer najdete tudi na naši spletni strani. Če ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic, nam pišite ali nas pokličite, in poskrbeli bomo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Rok za prijave je petek, 29. marec 2019.

Vabimo, da nas spremljate tudi na Facebooku, kjer bomo objavljali novice in podrobnosti o natečaju.

Ekipa Mladinskega sveta Slovenije

Accessibility