Študentska delovna brigada je največji študentski humanitarni projekt v Sloveniji, kjer 50 študentov vsako leto pomaga prizadetim občinam. Začetek sega v leto 1998, po katastrofalnem potresu v Bovcu, ko je bilo veliko idej o pomoči in vztrajanje pri pomoči človek človeku. Tako se je rodila Študentska delovna brigada, kjer vsako leto nudimo pomoč prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi.

Letos bomo že jubilejno 20. leto zapored pomagali pomoči potrebnim, tokrat v občini Črna na Koroškem. Častni sponzor projekta bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, želeli bi pa, da si tudi ti del te zgodbe. V 19. letih smo odstranjevali posledice potresa, plazu, obnavljali smo turistične in tovorne poti, čistili in urejali jaške, krajevne vodnjake, vhode in notranjosti rudnikov, obnavljali smo krajevne znamenitosti, razgledne stolpe, pleskali ograje, mostove in mnogo drugega., tako, da bo tudi letos veliko zanimivega dela.

Prijaviš se lahko do 8. 7. na spletni strani: https://www.studentska-brigada.si/prijava. Tam pa tudi najdeš vse ostale informacije o samem poteku dogodka, ogledaš pa si lahko tudi dokumentarec RTV Slovenija o brigadi.

Lep pozdrav,
Ekipa Študentske delovne brigade

Accessibility