Bogomir Marčinković

Bogomir Marčinković

prof. ptv in mat

1999 – diplomiral iz proizvodno tehnične vzgoje in matematike

 

Po začetnih 7 letih poučevanja tehnike in matematike na 3. različnih šolah, sedaj že enajsto leto kot ravnatelj uspešno vodi OŠ Bistrica ob Sotli. Zelo podpira učence pri tehnologiji, tehniki ter robotiki, zato je tudi FLL ekipa RoboBoS na svetovnem robotskem tekmovanju v Ameriki (Arkansas) dosegla 1. mesto v konstuktorstvu med 68. najboljšimi svetovnimi ekipami.

http://kozjansko.info/2017/05/ekipa-robobos-zmagovalka-ene-od-kategorij-robotskega-tekmovanja-v-zda/

Koordinira različne evropske projekte na šoli  (Erasmus +, Leader projekti, Inovativna učna okolja s podporo IKT,.. ) ter s svojimi prispevki sodeluje na mednarodnih konferencah. Aktivno predava za šolske kolektive glede uporabe mobilnih tehnologij v izobraževanju. V slovenskem projektu E šolstvo (2009-2014) je bil regijski vodja za spodnjeposavsko regijo (koordiniral svetovalce za 80 zavodov). Je član Programskega sveta za informatizacijo slovenskega šolstva. Skupaj s kolektivom OŠ Bistrica ob Sotli je za leto 2016 prejel najvišje priznanje RS za izjemne dosežke v izobraževanju.

http://kozjansko.info/2016/10/os-bistrica-ob-sotli-prejela-nagrado-za-izjemne-dosezke-na-podrocju-osnovnega-solstva/

https://www.delo.si/novice/slovenija/hodimo-v-najboljso-solo-v-sloveniji.html

Sporočilo za bodoče študente:

 

»Pot do uspeha je podobna lestvi – po njej ne moreš z rokami v žepih.«
(ameriški pregovor)

dr. Andrej Flogie

dr. Andrej Flogie

prof. pthv. in fiz.

1997 – Diplomiral (Profesor proizvodno tehnične vzgoje in fizike)

2011 – Magister znanosti

2017 – Doktor znanosti

 

Svojo poklicno pot je pričel kot profesor fizike in tehnike na osnovni šoli ter nadaljeval kot profesor fizike in informatike na gimnaziji. V nadaljevanju je skrbel za kreiranje politike informacijske družbe v RS, kot generalni direktor Direktorata za informacijsko družbo na Ministrstvu za Visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Vseskozi tesno sodeluje s pristojnim ministrstvom za šolstvo (član različnih delovnih skupin in teles), prav tako je bil predsednik UO Arnes, član UO Izum, vodja  delovne skupine za odprto kodo, član strateškega sveta RS za področje e-zdravja, vodja skupine H5 v sklopu predsedovanja Slovenije EU ipd. Znanstveno raziskovalno pot je pričel kot asistent didaktike tehnične vzgoje (1999) na tedanji Pedagoški fakulteti, nadaljeval kot asistent pri predmetu Informatika na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje v Novem Mestu ter na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju. Trenutno je poslovni direktor Zavoda Antona Martina Slomška ter vodja različnih nacionalnih in mednarodnih projektov s področij uvajanja inovativnih metod poučevanja in učenja v šolski prostor ter sodobne informacijsko komunikacijske tehnologije.

Sporočilo za bodoče študente:

 

»Genij je 1% talenta in 99% trdega dela.«
(Albert Einstein)