Radi bi vas seznanili z letošnjim mednarodnim razpisom UNESCO-L’OREAL nagrad za življenjsko delo v okviru programa Za ženske v znanosti 2019. Gre za prestižne nagrade v višini 100.000 EUR, ki so namenjene izjemno uspešnim znanstvenicam s področja naravoslovnih znanosti in jih vsako leto jih prejme pet vodilnih znanstvenic, iz vsakega kontinenta po ena. Tokratni razpis je namenjen znanstvenicam s področja fizikalnih znanosti, matematike in
računalništva (več informacij najdete v priponki). Dovolite, da vas opozorimo na pomen teh nagrad za življenjsko delo, saj sta v preteklih letih kar dve njihovi dobitnici prejeli po tem priznanju tudi Nobelovo nagrado.

Kandidatke lahko predlagajo univerze ali znanstveno-raziskovalne ustanove do 29. junija 2018. Vabimo vas, da predlagate primerno slovensko kandidatko prek spletne platforme: http://www.forwomeninscience.com.

Vljudno vas prosimo, da nas o vaši nameri za nominacijo obvestite. Prav tako smo vam za vse dodatne informacije in pojasnila na razpolagi na telefonski številki 01/478-4799 ali e-naslovu: barbara.urbanija@gov.si.

VEČ…