Perlachove nagrade so najvišja priznanja, ki jih Univerza v Mariboru podeljuje študentom za izjemne dosežke na področju raziskovalnega dela. Pri tem se vrednoti mednarodni pomen in vpliv njihovih člankov, patentov, monografij in drugih raziskovalnih aktivnosti.

Letošnjo Perlachovo nagrado je prejel Saša Harkai iz Fakultete za naravoslovje in matematiko za svoje izjemne raziskovalne dosežke na področju naravoslovja in matematike.

Saša Harkai je na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru leta 2014 diplomiral in leta 2016 pod mentorstvom prof. dr. Sama Kralja magistriral z magistrsko nalogo Finite-size effects in soft matter under an electric Finite-size effects in soft matter under an electric field stimulus. Delo je nastalo v sklopu mednarodnega projekta v času njegovega gostovanja na Université d’Angers v Franciji.

Kot eden najboljših študentov je diplomiral in magistriral z diplomo Magna Cum Laude, prejel pa je tudi Pomursko raziskovalno nagrado za najboljše pomursko magistrsko delo v letu 2016.

 

Accessibility