Mednarodni konzorcij EqUIP (EU-India Social Sciences and Humanities Platform), kjer sodeluje tudi MIZŠ, pripravlja pilotni razpis za raziskovalne projekte na področju družboslovja in humanistike. Konkretna tematika razpisa bo "Sustainability, Equity, Wellbeing and Cultural Connections". Gre za mednarodni razpis, kjer bodo lahko sodelovale raziskovalne inštitucije iz naslednjih držav: Finska, Francija, Indija, Norveška, Poljska, Slovenija in Velika Britanija (možno je, da se bo pilotnemu razpisu pridružila še kakšna država). Pilotni razpis bo uradno objavljenkonec avgusta 2017.

Za iskanje partnerjev vam priporočamo registracijo na portalu, ki ga je v namen pilotnega razpisa EqUIP pripravil poljski partner: https://ncn.gov.pl/partners/equip/. Na portalu lahko oddate svoje preference za sodelovanje pri pripravi skupnega predloga projekta oz. si poiščete partnerje za sodelovanje.

Maksimalna višina finančnih sredstev za slovenske raziskovalne organizacije bo znašala max. 100.000 EUR za obdobje 3 let, z začetkom izvajanja projekta v letu 2019. Minimalni pogoj je sodelovanje treh partnerjev iz treh različnih držav. Obvezno je, da je konzorcij sestavljen iz najmanj treh partnerjev. Obvezno je, da ena raziskovalna institucija prihaja iz Indije.

Najava razpisa je objavljena na spletni strani EqUIP iniciative: http://equipproject.eu/equip-call-for-collaborative-research-on-sustainability-equity-wellbeing-and-cultural-connections/

Za več informacij lahko kontaktirate gospoda dr. Davorja Kozmusa (MIZŠ, Ljubljana, Slovenija +386 1 478 4693)

Accessibility