Senat Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru je 7. april določil za Dan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru (Dan FNM UM). Dan FNM UM smo letos obeležili drugič, in sicer na dan, ko je leta 2006 pričel veljati Odlok Državnega zbora RS o preoblikovanju UM. Ta je omogočil ustanovitev Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, ki je samostojno pričela delovati 1. 1. 2007.

Na slovesnosti ob dnevu FNM UM smo se spomnili dosežkov zaposlenih in študentov v preteklih letih, podelili smo priznanja zaposlenim za njihove dosežke na raziskovalnem, strokovnem in izobraževalnem področju, zahvalili pa smo se tudi tistim, ki so ključno prispevali k razvoju naravoslovja in matematike na Univerzi v Mariboru in s tem že pred desetletji postavili temelje današnje FNM UM. Podelili smo tudi zahvalne listine podjetjem, ki že vrsto let podpirajo dejavnosti naše fakultete. Priznanj študentom na slovesnosti nismo podeljevali, saj študentom priznanja podelimo konec septembra ob sprejemu brucev.

Program je z glasbenimi vložki popestril predstojnik Oddelka za fiziko, doc. dr. Robert Repnik na saksofonu

PRIZNANJA IN PREJEMNIKI

 

častni naziv »Zaslužni profesor FNM UM«

doc. dr. Zlatko Bradač

 

priznanje visokošolskim učiteljem in sodelavcem ter znanstvenim sodelavcem za izjemne dosežke na  znanstvenoraziskovalnem področju

izr. prof. dr. Andrej Šorgo in red. prof. dr. Sandi Klavžar

 

priznanje visokošolskim učiteljem za izjemne dosežke na izobraževalnem področju

red. prof. dr. Nataša Vaupotič in doc. dr. Samo Repolusk

 

priznanje visokošolskim učiteljem za izjemne dosežke na strokovnem področju

red. prof. dr. Uroš Milutinović in doc. dr. Tini Klenovšek

 

zahvalna listina posameznikom za uspešno sodelovanje s FNM UM

doc. dr. Vladimir Grubelnik in  Jože Senekovič

 

Utemeljitve

 

Galerija slik (foto: Gorazd I. GUMZEJ):