Prijatelji, nore zabave, potovanja, učenje… del vsega tega si lahko tudi ti.

BEST je neprofitna študentska organizacija, ki že vrsto let povezuje in združuje študente širom Evrope, ki živijo po načelu »work hard, party harder!«.

Nekoč pred davnimi časi, davnega leta 1987 v Stockholmu, so se v savni družili študenti matematike in fizike. Ker je druženje bilo fantastično so se vsi strinjali, da želijo s tem nadaljevati in ideja o interakciji med evropskimi študenti je bila rojena. Začele so se nore zabave, poceni potovanja, prijateljstva in kaj več širom cele Evrope.
Od takrat naprej je po vsej Evropi kar 96 skupin, med katerimi je tudi lokalna BEST skupina Maribor, ki je definitivno ena izmed 10 najbolj norih!
Celotno organizacijo BEST, kar je kratica za »Board of European students of Technology«, vodijo študentje, kar je odlična možnost za pridobitev izkušenj na področju vodenja, izboljšanje angleškega jezika, organizacije dogodkov, in mednarodnega sodelovanja brez kakršnega koli vpliva in pametovanja s strani staršev, profesorjev,…
3400 aktivnih članov lokalnih BEST skupin po celotni Evropi promovira in omogoča študentom razumeti in odkrivati tuje kraje, hrano, pijačo, navade in običaje! Tako BEST čez celo leto organizira vrsto dogodkov; sezonske tečaje (poletne, jesenske, zimske in pomladne), kulturne izmenjave, inženirska tekmovanja, simpozije, dogodke za uživanje,… Pri tem se člani izobražujejo, odkrivajo Evropo, spoznavajo nove prijatelje in se neizmerno zabavajo! Zraven vsega pa te biti »simply the BEST« stane skoraj nič. Tečaji, ki večinoma potekajo v tujini, so praktično brezplačni, saj lokalne BEST skupine poskrbijo za brezplačno nastanitev, program, prehrano in zabavo!
Mariborski BEST-ovci se družimo in zabavamo najmanj enkrat tedensko (z veseljem tudi več), delamo načrte za prihodnja potovanja in dogodke, zabave, tekmovanja, ki jih organiziramo, interne dogodke… pri vsem tem pa seveda ne pozabimo na dobro vzdušje. Trenutno delamo načrte za naš naslednji nepozabni dogodek, in sicer motivacijski vikend, ki bo v začetku meseca novembra, kjer se bomo spoznali še bolj! Udeležiš pa se ga lahko tudi ti, v kolikor se odločiš postati del naše družine.
Če želiš tudi ti postati del te BEST zgodbe, se nam pridruži na uvodnem srečanju, ki bo v sredo, 22. oktobra. Zbirno mesto je pred ŠTUK-om ob 18.00 uri, od koder se bomo odpravili sestanku naproti, in kot se za BEST-ovce spodobi, bomo zaključili z druženjem v Tomi hiški.

Accessibility