Psihologija, fizika in etika – vsaka izmed njih bo prispevala svoj del h koktajlu spoznanj, ki ga pripravljajo izbrani predavatelji.

Miro Mihec | Je etična družba možna?

Primarno zainteresiran za etično družbo se Miro Mihec ukvarja tudi s spiritualnostjo in samorazvojem. Leta 2007 je ustanovil podjetje imenovano Etika, ki se ukvarja z etičnim oglaševanjem. Spraševal nas bo po našem razumevanju etičnega.

Miha Turšič | Kompozitna projekcija

Miha Turšič je aktiven na mnogo področjih – kulturalizacije vesolja, oblikovanja breztežnostnih okolij in postgravitacijske umetnosti, ukvarjal pa se je tudi z razvojem izdelkov in blagovnih znamk. Tokrat nam bo odprl pogled na metode ločevanja umetnosti in znanosti, ter preoblikovanje njunega preseka v tretje polje znanj ali kompozit.

Vojko Pogačar | Ali že obstaja jezik barv?

Izredni profesor Univerze v Mariboru, vodja Laboratorija za inženirsko oblikovanje izdelkov, predsednik Slovenskega združenja za barve, ter soustanovitelj Dizajn centra odličnosti v sklopu RAZ:UM-a. Vojko Pogačar nam pripravlja predavanje, ki se bo osredotočalo na določene segmente, ki pa predstavljajo pomemben okvir za razumevanje ustroja barvne sistematike in na dojemanje barv v relaciji z naravnimi cikli.

 

Zadnjo sredo v mesecu, 27.3.2013, Podreccina dvorana UM, ob 17:00. Pridružite se nam, ko bomo srkali znanje.

Accessibility