ki je produkt sodelovanja posameznic, posameznikov in organizacij, ki v omrežje vlagajo svoje znanje, opremo in lokacije, pripravlja delavnico Brezžična omrežja na II. gimnaziji Maribor.
 

Predstavili bomo delovanje projekta wlan slovenija, v seriji kratkih predavanj bodo predstavljena brezžična omrežja nasploh, brezžični internet (802.11 a/b/g/n), strojna in programska oprema uporabljena v obstoječem omrežju in razvoj le te. Na delavnici bo vsak udeleženec prejel brezžični router, katerega bo v okviru delavnice pripravil za uporabo v projektu wlan slovenija doma, mogoče pa bo ta router tudi modificirati z digitalnim termometrom. V sodelovanju z radioamaterskima kluboma S59DXX in S59ABC bomo predstavili radioamaterske brezžične komunikacije, sistem za avtomatsko sledenje v reševalnih akcijah APRS ter Ne-brezhibni protokol dr. Matjaža Vidmarja.
 

Če vas zanimajo brezžične komunikacije, družbeno koristno delo, računalništvo, organske tehnologije, elektronika, raziskovanje, želite uporabiti pridobljeno znanje na realnih problemih in s tem pomagati družbi,… potem je ta delavnico gotovo za vas. Več informacij in prijava na http://pridi.wlan-si.net
 

Accessibility