Univerza v Mariboru s Fakulteto za naravoslovje in matematiko v okviru Javnega razpisa za izvajanje projekta naravoslovne kompetence za obdobje 2008-2011 vodi projekt, v katerem sodeluje preko 70 strokovnjakov z različnih področij in preko 70 učiteljev, ki prihajajo s treh slovenskih univerz, 12 fakultet, ZRSŠ, Hiše eksperimentov, Ljudske univerze Slovenska Bistrica, Studia ALP, več kot 30 osnovnih in srednjih šol, treh vrtcev in drugih ustanov.

Namen projekta, ki je financiran iz sredstev Evropskih strukturnih skladov in MŠŠ, je izboljšati naravoslovno pismenost in s tem približati naravoslovje širši množici. V okviru projekta smo v dveh letih izvajanja pripravili in v šolski praksi preverili okrog 100 gradiv, izvedli izobraževanja učiteljev in strokovnjakov, izdali monografijo, učbenik za kemijo, razvili prototipe učil oz. učnih pripomočkov, rezultate evalvacij pa predstavili na nacionalnih in mednarodnih konferencah.

V petek, 26. 11. 2010, bo na Ministrstvu za šolstvo in šport, Masarykova 16, 1000 Ljubljana potekala predstavitev projekta in dosedanjih rezultatov. Predstavitev je namenjena vsem strokovnim delavcem s področja vzgoje in izobraževanja, zlasti naravoslovja.

Povezava na spletno stran: http://kompetence.uni-mb.si

Accessibility